Προώθηση της ισότητας και της προοδευτικής κουλτούρας στον χώρο εργασίας

Η ισότητα στον χώρο εργασίας, το αίσθημα του «ανείκειν», η ποικιλομορφία, η προοδευτική κουλτούρα και η εξάλειψη των στερεοτύπων, αποτελούν καίρια ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο επιχειρείν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Cyta Business, ως πρωτοπόρος οργανισμός σε θέματα συμπερίληψης διοργανώνει συνέδριο με κεντρικό θέμα «Ποικιλομορφία, Ισότητα & Συμπερίληψη: Επιταχύνοντας την αλλαγή για ένα βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον και μια επιτυχημένη επιχείρηση».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, η ώρα 08:30, στο Αμφιθέατρο στα Κεντρικά Γραφεία Cyta (οδός Τηλεπικοινωνιών 1, Λευκωσία) και στοχεύει στο να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες με γνώσεις και εργαλεία που απαιτούνται για την προώθηση θετικών αλλαγών στις εταιρείες τους.

Επιπλέον, το συνέδριο θα καταπιαστεί με ευαίσθητα και ταυτόχρονα άκρως σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα που η κάθε εταιρεία οφείλει στις μέρες μας να λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, η ισότητα των φύλων, η συμπερίληψη των τρανς ατόμων στην εργασία και η διαφορετικότητα.

Τα θέματα που θα τεθούν στο προσκήνιο του συνεδρίου ενδιαφέρουν τους διευθυντές επιχειρήσεων / CEOs, επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού και γενικότερα άτομα που επιθυμούν να προωθήσουν τη διαφορετικότητα στον εργασιακό τους χώρο.

Οι ομιλητές του συνεδρίου

Εγκεκριμένοι ομιλητές από τις μεγαλύτερες εταιρείες και εργοδότες της Κύπρου καθώς και ομιλητές από διάφορους οργανισμούς, θα μιλήσουν για τα πιο πάνω θέματα με στόχο να εμπνεύσουν τους συνέδρους.

Για την ισότητα των φύλων του σήμερα και του αύριο και τους τρόπους εξάλειψης των στερεοτύπων και την εμπέδωση της κουλτούρας της εμφυλης ισότητας θα μιλήσει η Επίτροπος Ισότητας Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton Cyprus, Σταύρος Ιωάννου θα απευθύνει ομιλία με τίτλο «Αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων, η εφαρμογή ενός πλαισίου που ενισχύει τη διαφορετικότητα και την συμπερίληψη;».

Από πλευράς της, η Marketing Manager της Altamira Real Estate, Ραφαέλα Μιλτιάδους, θα καταπιαστεί με θέματα δικαιωμάτων και πρόσληψης στην εργασίας που αφορούν τις ικανότητες και όχι τη διαφορετικότητα.

Σημαντικός ομιλητής του συνεδρίου, θα είναι ο Αλέξανδρος Νταβιντιάν, Κειμενογράφος και συντάκτης της Accept ΛΟΑΤΙ Κύπρου, ο οποίος θα φέρει στο προσκήνιο θέματα που αφορούν την συμπερίληψη των τρανς ατόμων στον χώρο εργασίας.

Ο country manager της IKEA Κύπρου, Πέτρος Παπαϊωάννου θα καταπιαστεί με το γιατί είναι σημαντικό οι επιχειρήσεις να εφαρμόζουν στρατηγικές Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης, δίδοντας το παράδειγμα της IKEA.

Συν τοις άλλοις, με το επίκαιρο θέμα αν η διαφορετικότητα, η ένταξη και η ισότητα στον χώρο εργασίας αποτελούν μόδα ή αξία, θα αναλύσει κατά την ομιλία της η Κλειώ Παπαδοπούλου, Chief Inclusion & Diversity Officer, επικεφαλής συμβουλευτικών υπηρεσιών για διαφορετικότητα, ισότητα και ένταξη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της PwC Cyprus.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου θα αποτελέσει το πάνελ με κεντρικό ζήτημα την ποικιλομορφία, την ισότητα και τη συμπερίληψη στην εργασία. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι Σταύρος Ιωάννου, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton Cyprus, Πέτρος Παπαϊωάννου, Country Manager της ΙΚΕΑ Κύπρου και Κλειώ Παπαδοπούλου, Συνέταιρος, Chief Inclusion & Diversity Officer, υπεύθυνη υπηρεσιών ΔΕΙ και μέλος του Management Board της PwC Κύπρου. Τον ρόλο του συντονισμού του πάνελ θα έχει η Αλίκη Δράκου, Επικεφαλής του Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Cyta.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο CEO της Cyta, Αντρέας Νεοκλέους.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Ρένος Φωκάς: Τα καινοτόμα έργα είναι αυτά που έχουμε στόχο να διεκπεραιώσουμε (vid)
Ειρήνη Χριστοδούλου: Με τιμά ιδιαίτερα αυτό το βραβείο, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά (vid)
ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνώριση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»