Powered by

Δεν θέλει την άδεια που έχει στην Κύπρο η Binance- Αίτημα διαγραφής στην ΕΚΚ

Η Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, υπέβαλε αίτηση τερματισμού της άδειας που κατέχει στην Κύπρο, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ).

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο η Binance ζητά τη διαγραφή της. Ωστόσο, η Binance αναφέρει σε ξένες ιστοσελίδες ότι εστιάζει «στις προσπάθειες σε λιγότερες ελεγχόμενες οντότητες στην Ε.Ε., ειδικά στις μεγαλύτερες εγγεγραμμένες αγορές μας όπου έχουμε ήδη ένα ώριμο αποτύπωμα, συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας».

Η κίνηση έρχεται ενόψει της νομοθεσίας της Ε.Ε. για τις αγορές κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων (MiCA) που θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος.

Η νομοθεσία, η οποία ισχύει για όσους «εμπλέκονται στην έκδοση, προσφορά στο κοινό και αποδοχή προς διαπραγμάτευση κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, ή που παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτοστοιχεία στην Ένωση, θα σημαίνει ότι οι εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα αντιμετωπίσουν αυστηρότερους κανόνες, όπως για stablecoins και την εφαρμογή νέων διαδικασιών κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και της ασφάλειας δεδομένων.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να προετοιμάσουμε την επιχείρησή μας, ώστε να είναι πλήρως συμβατή με το MiCA όταν θα εφαρμοστεί τους επόμενους 18 μήνες», δήλωσε εκπρόσωπος της Binance.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία κρυπτογράφησης ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον Καναδά λόγω «νέων καθοδήγησης σχετικά με τα σταθερά νομίσματα και τα όρια επενδυτών».

Επί του παρόντος, αντιμετωπίζει νομικές διαδικασίες στον Καναδά και τις ΗΠΑ για μια σειρά εικαζόμενων παραβιάσεων της νομοθεσίας περί κρυπτογράφησης.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί