Powered by

Άλμα έως και 30% στη μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με φόντο τον σεΐχη Jassim

Η μετοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία διαπραγματεύεται αποκλειστικά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σημείωσε άνοδο έως και 30% στην προ-συνεδριακές συναλλαγές την Τρίτη, έπειτα από αναφορές στα ΜΜΕ του Κατάρ ότι ο σεΐχης Jassim bin Hamad al-Thani είναι πιθανό να εξαγοράσει τον αγγλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Η εφημερίδα Al-Watan του Κατάρ ανέφερε ότι ο σεΐχης Jassim, γιος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, είναι έτοιμος να ανακοινωθεί ως ο προτιμώμενος πλειοδότης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Premier League.

Εκπρόσωπος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει σύμφωνα με το CNBC.

Τα δημοσιεύματα έρχονται μετά από επτά μήνες διαπραγματεύσεων, με τον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Τζιμ Ράτκλιφ να βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις για την εξαγορά του συλλόγου.

Κοινοποιώντας την είδηση μέσω Twitter, ο λογαριασμός της εφημερίδας Al-Watan ανέφερε: "Η επιτυχία της εξαγοράς του σεΐχη Jassim bin Hamad al-Thani" θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ο Fahad al-Emadi, εκδότης της εφημερίδας Al Watan, μοιράστηκε ένα παρόμοιο μήνυμα. "Όλες οι ειδήσεις που λαμβάνουμε δείχνουν την επιτυχία της εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον σεΐχη Jassim bin Hamad al-Thani και η ανακοίνωση της συμφωνίας θα γίνει πολύ σύντομα", σημείωσε.

Η οικογένεια Γκλέιζερ, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ανακοίνωσε την επίσημη διαδικασία πώλησης στα τέλη του περασμένου έτους, λέγοντας σε μια δήλωση στις 22 Νοεμβρίου ότι το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου θα αρχίσει να διερευνά "στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις".

Ο σεΐχης Jassim στις 7 Ιουνίου φέρεται να υπέβαλε βελτιωμένη πέμπτη και τελική προσφορά ύψους περίπου 6,3 δισ. δολαρίων για τον πλήρη έλεγχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράτκλιφ, εν τω μεταξύ, λέγεται ότι ήθελε να αγοράσει περίπου το 60% του συλλόγου.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί