Η Αμερικανίδα Πρέσβειρα ομιλήτρια στο 8ο Cyprus Professional Services Conference

Oι πρόσφατες κυρώσεις της Ουάσιγκτον κατά της Μόσχας στο πλαίσιο συντονισμένης προσπάθειας των χωρών της G7, επιδεικνύουν την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ για αντιμετώπιση της κρίσης που προέκυψε από την εισβολή της δεύτερης στην Ουκρανία.

Τα αμερικανικά μέτρα αποσκοπούν στον σημαντικό περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας σε προϊόντα που είναι απαραίτητα για τις πολεμικές της ικανότητες. Οι ΗΠΑ δηλώνουν έτοιμες να απαγορεύσουν τις αμερικανικές εξαγωγές σε 70 οντότητες στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.

Επιπλέον, τίθενται σε εφαρμογή 300 κυρώσεις σε διάφορους και ποικίλους στόχους, «ανθρώπους, οργανισμούς, πλοία και αεροπλάνα», σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Οι ΗΠΑ διαπομπεύουν πως σκοπός είναι να «περιορίσουν σημαντικά την πρόσβαση της Ρωσίας σε προϊόντα απαραίτητα για τις πολεμικές δυνατότητές της». Από τις κυρώσεις σημαντικές αλλαγές καταγράφει, στο μεταξύ, ο τομέας των επαγγελματικών υπηρεσιών διεθνώς, αλλά και στο νησί μας.

Οι κυρώσεις ασκούν τεράστια επιρροή στον Κλάδο αφού είναι άρρητα συνδεδεμένες με περιορισμούς πρόσβασης σε αγορές, σε εισαγωγές και σε εξαγωγές, ενώ μεγάλος αντίκτυπος καταγράφεται και σε ό,τι αφορά τις νομικές απαιτήσεις.

Για τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ και το τι σημαίνει για την Κύπρο η πρακτική και πολιτική που θα ακολουθηθεί από τον Λευκό Οίκο θα μιλήσει η Πρέσβειρά τους στην Κύπρο, Julie Fisher.

Η Aμερικανίδα Πρέσβειρα θα τιμήσει με την παρουσία της το 8o Cyprus Professional Services Conference που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 29 Ιουνίου, στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia με μια ομιλία που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η κ. Fisher αναμένεται να μιλήσει για την πολιτική και η πρακτική των ΗΠΑ σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις.

Who is who

Πριν από το διορισμό της ως Πρέσβειρα, η Julie Fisher υπηρέτησε ως Ειδική Απεσταλμένη για τη Λευκορωσία με έδρα το Βίλνιους της Λιθουανίας. Στο παρελθόν υπηρέτησε ως αναπληρώτρια βοηθός υπουργού Εξωτερικών για τη Δυτική Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων και ως Deputy Permanent Representative των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ.

Προηγουμένως, υπήρξε Chief of Staff του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών για τη διαχείριση και τους πόρους και Διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρήσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Άλλες αποστολές περιλαμβάνουν μια απόσπαση στο διεθνές προσωπικό του ΝΑΤΟ ως αναπληρώτρια διευθύντρια του Private Office και αποστολές στις πρεσβείες των ΗΠΑ στη Γεωργία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Πώς κινούνται οι μεγάλοι παίκτες

Οι οικονομικές κυρώσεις και οι επιπτώσεις στον τομέα των Επαγγελματικών Υπηρεσιών θα αναλυθούν διεξοδικά στο προσεχές 8o Cyprus Professional Services Conference. To Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 29 Ιουνίου έρχεται με μια πλούσια θεματολογία.

Ομιλητές θα συζητήσουν την πολιτική των ΗΠΑ σχετικά με τις οικονομικές κυρώσεις καθώς και τις πρακτικές που υιοθετεί το Ηνωμένο Βασίλειο. Καθοριστικό παράγοντα διαδραματίζει και η ΕΕ. Η μία από τις ομιλίες που θα φιλοξενήσει το γεγονός, θα έχει να κάνει με τις οικονομικές κυρώσεις για την καταπολέμηση των κυρώσεων και την σχετική στρατηγική από πλευράς ΕΕ.

Οι σύγχρονες προκλήσεις των παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών θα απασχολήσουν έντονα το Συνέδριο με βασικούς άξονες, τη διαχείριση των σύγχρονων δικηγορικών και λογιστικών εταιρειών, την εξεύρεση ταλέντων και περαιτέρω διατήρηση, την τηλεργασία και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Εξάλλου, στο Συνέδριο θα συνομιλήσουν εμπλεκόμενοι φορείς για το μέλλον της Κύπρου ως διεθνές επιχειρηματικό κέντρο και την επίδραση της ψηφιοποίησης στη μεταμόρφωση της βιομηχανίας επαγγελματικών υπηρεσιών (ΑΙ, Metaverse κ.α).

Ποιους ενδιαφέρει

Το συνέδριο απευθύνεται σε:

  • Λογιστικές, ελεγκτικές και φορολογικές εταιρείες
  • Δικηγορικά γραφεία και νομικούς συμβούλους
  • Πάροχοι διοικητικών υπηρεσιών
  • Πάροχοι υπηρεσιών εμπιστοσύνης
  • Διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και επενδύσεων
  • Τράπεζες και άλλοι εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων
  • Σύμβουλοι διαχείρισης πλούτου
  • Κυβερνητικές υπηρεσίες Διευθυντές και αξιωματούχοι ρυθμιστικών φορέων

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου

Χορηγοί: ECOMMBX, Softline Computer Systems

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: UCLan Cyprus

Υποστηρικτές: EY, KPMG, PwC, RSM, The Marshall Islands Registry

Με την στήριξη: ACB, CIFA, Cyprus Bar Association, CYFA, ICPAC, Invest Cyprus, ISACA

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙN Business, GOLD, Super FM Radio

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων