Cyfield: Σε στάδιο υλοποίησης η επένδυση των 200 εκατ. ευρώ στην παραγωγή ηλεκτρισμού (pics & vid)

Ο πρώτος ιδιωτικός συμβατικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρισμού (PEC – Power energy Cyprus) προχωρά βάση πλάνου. Tο έργο είναι από τα μεγαλύτερα στον τομέα των υποδομών της Κύπρου και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη του τόπου. Το κόστος της επένδυσης θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια της Cyfield και δανεισμό από τις κυπριακές τράπεζες και θα ανέλθει σε 200 εκατ. Ευρώ.

Siemens turbines transfer (1)

Έχει στόχο να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τον τομέα της ενέργειας της Κύπρου, καθώς θα σημάνει την De Facto φιλελευθεροποίηση της αγοράς ηλεκτρισμού. Η Cyfield με το έργο της PEC θα προσφέρει στον Κύπριο καταναλωτή, όχι μόνο φθηνότερο ρεύμα, αλλά και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερους προμηθευτές ηλεκτρισμού.

Έφτασαν στην Κύπρο και είναι σε στάδιο εγκατάστασης οι τουρμπίνες συνοδευόμενες με τις γεννήτριες τους από την εταιρεία Siemens, αξίας 48 εκατομμυρίων ευρώ. Τρεις αεροστρόβιλοι που θα λειτουργούν με σύγχρονη τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου και θα καταναλώνουν φυσικό αέριο.

Siemens turbines transfer (4)

Ο σταθμός θα παράγει το 25-30% των αναγκών σε ηλεκτρισμό της Κύπρου, και έχει στόχο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη ενεργειακή κρίση της χώρας. Με αποδοτικότητα 58% και μέγεθος 260ΜW υπολογίζεται πως θα μειώσει σημαντικά το κόστος ηλεκτρισμού και θα βοηθήσει βιομηχανίες, εταιρείες και νοικοκυριά. Θα έρθει επίσης να καλύψει την επάρκεια ηλεκτρισμού της Κύπρου, έχοντας τη δυνατότητα να λειτουργεί ακατάπαυστα για 30 χρόνια.

Siemens turbines transfer (7)

Η Cyfield, πιστή της υποχρεώσεις της και στους στρατηγικούς της προγραμματισμούς, υλοποιεί ακόμα ένα έργο προς όφελος της κοινωνίας. Γνωστή για το γρήγορο ρυθμό εκτέλεσης των έργων της, η εταιρία στοχεύει στην ολοκλήρωση του έργου το καλοκαίρι του 2024.

https://www.cyfieldgroup.com/energy/pec/

Siemens turbines transfer (2)

Δειτε Επισης

Βρίσκει κλειστές πόρτες από τις τράπεζες για δάνειο ο ΑΔΜΗΕ-Ζητά ανάκτηση €250 εκατ. για να συνεχiστει ο GSI
Έντονη ανησυχία ΣΑΗ για αλλαγές στην ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού-Δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές φυσικού αερίου μετά την επίθεση Ισραήλ κατά Ιράν-Στα 37,51 ευρώ η μεγαβατώρα
Αύξηση 10% στην τιμή του πετρελαίου μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο Ιράν
Άνοιξαν οι αιτήσεις για εγγραφή εκκαθαριστικών μελών για την ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Κ. Κωνσταντή: Εύλογοι οι προβληματισμοί Παπαναστασίου για αγορά ηλεκτρισμού-Υποχρέωση της πολιτείας να παρέμβει
Βλέπουν στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρισμού και ζητούν διορθωτικές κινήσεις οι καταναλωτές
Η EnergyIntel εξασφαλίζει στρατηγική χρηματοδότηση €200.000 από το ΙδΕΚ για το έργο E247-CHP
Σε υψηλό δύο μηνών οι τιμές πετρελαίου με άνοδο πέραν του 4%
Πήρε πίσω το 7,5%...Αίτημα ΑΗΚ στην ΡΑΕΚ για αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Πώς αιτιολογεί την απόφασή του το Δ.Σ.