Επιτυχής δημόσια πρόταση Teddy Sagi για εξαγορά Kape Technologies ύψους $1.6 δισ.

Η εταιρεία Unikmind Holdings Limited συμφερόντων του Ισραηλινού και Κύπριου επιχειρηματία Teddy Sagi ανακοίνωσε την επιτυχία της δημόσιας πρότασης για εξαγορά της Kape Technologies Plc, αποτιμώντας την Kape στα $1.6 δισ.

Η δημόσια πρόταση είναι η πρώτη που έγινε φέτος στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, που σκοπό είχε την ιδιωτικοποίηση και απόσυρση της εταιρείας από την αγορά AIM του Χρηματιστήριου του Λονδίνου (“Public to Private Offer”) και μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών.

Ο Teddy Sagi έχει περιουσία $5,6 δισ., σύμφωνα με το Forbes, το οποίο τον κατατάσσει στην 6η θέση στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Ισραηλινού Forbes.

Ο συντονισμός της συναλλαγής έγινε από το Family Office του Teddy, Globe Invest Limited, που βρίσκεται στο ιδιόκτητο Labs Tower στο κέντρο της Λευκωσίας. Τις διαπραγματεύσεις και την εκτέλεση της συναλλαγής ηγήθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Family Office, Μάριος Χατζηγιαννάκης, μαζί με τον Chief Investment Officer, Γιώργο Φεραίο και την Head of Legal και Director της Unikmind, Αντιγόνη Φακοντή, στηριζόμενοι από άλλα στελέχη στη Λευκωσία και Λονδίνο.

Η HSBC ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και Χρηματοδότρια Τράπεζα με διευκολύνσεις ύψους $619 εκατομμυρίων. Η Baker McKenzie ενήργησε ως Νομικός Σύμβουλος.

Η Kape είναι ένας κορυφαίος διεθνής πάροχος λογισμικού ψηφιακής ασφάλειας, ο οποίος επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια στο διαδίκτυο στους καταναλωτές του. Η εταιρεία προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως τα παγκοσμίως γνωστά ExpressVPN, CyberGhost και Private Internet Access, τα οποία παρέχουν ασφάλεια και ανωνυμία στους χρήστες τους κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών τους δραστηριοτήτων. Η Kape εργοδοτεί περίπου 1,400 άτομα σε δέκα χώρες και έχει περίπου 7,4 εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως έως το τέλος Μαΐου.

Δειτε Επισης

Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;
Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)