Powered by

TUI: Φθηνές διακοπές και φέτος στην Κύπρο

Ο επικεφαλής της TUI, Σεμπάστιαν Έμπελ, σε συνέντευξη του στην ε/φ Bild, αναφέρει πως η εποχή των φθηνών πτήσεων έχει οριστικά τελειώσει και προειδοποιεί για υψηλές τιμές και για το τέλος των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι Γερμανοί δεν θα κάνουν διακοπές.

Παρ’ όλα αυτά, αναφέρει ότι θα υπάρχει και φέτος η δυνατότητα φθηνών διακοπών. «Χώρες όπως το Μαρόκο, η Τυνησία, η Κύπρος και η Ταϊλάνδη παρουσιάζουν μόνο μικρές αλλαγές στις τιμές τους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σε ορισμένες μεσογειακές χώρες, όπως η Ισπανία, οι τιμές είναι φθηνότερες απ’ ό,τι στη Γερμανία», υπογραμμίζει.

Η TUI, σύμφωνα με τον Έμπελ, καταγράφει εξαιρετικά υψηλή ζήτηση το πρώτο καλοκαίρι μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρατήσεων.

«Σε ορισμένα θέρετρα διακοπών δεν υπάρχουν πλέον σχεδόν καθόλου διαθέσιμα δωμάτια, για παράδειγμα σε δημοφιλή ξενοδοχεία στα νησιά της Κω, της Κρήτης ή της Ρόδου. Αντίθετα, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια στη Μαγιόρκα, την ηπειρωτική Ισπανία και την Τουρκία», αναφέρει.

Γενικά το 2023 «δεν θα είναι καλοκαίρι των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής», όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. «Αντίθετα: Λίγο πριν την αναχώρηση, οι τιμές θα είναι μάλλον υψηλότερες παρά χαμηλότερες», λέει ο Έμπελ.

Με δεδομένο μάλιστα «τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικές εταιρείες γνωρίζουν ότι γίνονται πολλές κρατήσεις κοντά στην ημερομηνία του ταξιδιού, οι μεγάλες προσφορές της τελευταίας στιγμής θα είναι η απόλυτη εξαίρεση».

Σε σχέση με τα αεροπορικά ταξίδια υπάρχει και το επιπλέον πρόβλημα της μείωση της χωρητικότητας στα αεροδρόμια. Η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. «Γι’ αυτό και αυτές οι φθηνές προσφορές στο πλαίσιο προωθητικών ενεργειών δεν θα υπάρχουν πλέον όπως παλιά», ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής της TUI.

Αναφερόμενος στα χρήματα που οι Γερμανοί είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν φέτος για τις διακοπές τους, ο Έμπελ κάνει λόγο για «κατά μέσο όρο 1.200 Ευρώ το άτομο». Πάντως, «οι πελάτες μας που κάνουν κρατήσεις σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων θα κάνουν και φέτος».

Ερωτηθείς για τις εκλογές της επόμενης εβδομάδας στην Τουρκία και την επίδρασή τους στην τουριστική ζήτηση, ο επικεφαλής της TUI δηλώνει:

«Στις τουριστικές περιοχές της Τουρκίας, οι άνθρωποι περιμένουν με ανυπομονησία τους παραθεριστές από τη Γερμανία. Οι επισκέπτες στην Τουρκική Ριβιέρα αισθάνονται κάτι περισσότερο από καλά. Εδώ και χρόνια συνεργαζόμαστε στενά με πολλούς ξενοδόχους και πράκτορες και αυτό θα συνεχιστεί. Ο Τουρισμός είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας της Οικονομίας της χώρας».

Ο Έμπελ εμφανίζεται βέβαιος ότι στα γερμανικά αεροδρόμια δεν θα παρατηρηθούν τα προβλήματα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ διαβεβαιώνει ότι η TUI πρόσφατα αποπλήρωσε την κρατική βοήθεια ύψους περίπου 4,3 δις Ευρώ που έλαβε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού. Κατά τη φετινή δε χρονιά, προσδοκά σημαντικά κέρδη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πανίκκος Βάκκου: Μετεξέλιξη του τομέα της κεφαλαιαγοράς τα επόμενα έτη, πολλά τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
Οι οικονομικές επιπτώσεις της εισβολής και ο σημαντικός ρόλος της ΚΤΚ για την ανοικοδόμηση από τα ερείπια
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: The 12th Invest Cyprus International Investment Awards
Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Wizz Air: Καλεί τους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες νωρίτερα λόγω Microsoft
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία