Powered by

Ναυτική ημερίδα ‘’BLUE DAY’’ στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε στη Μαρίνα Αγίας Νάπας η πρώτη Ναυτική Ημερίδα με τίτλο ‘’BLUE DAY’’, η οποία είχε σκοπό να συμβάλει με νέες ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις σε τομείς που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τον Ναυτικό Τουρισμό, το θαλάσσιο περιβάλλον καθώς και την ασφάλεια στη θάλασσα. Πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις που παρουσιάστηκαν από ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες, την Κα Τούλα Ονουφρίου Καθηγήτρια και Διευθύντρια Ερευνητικού Κέντρου EMERGE ΤΕΠΑΚ, τον Πχη Γιώργο Οικονόμου από ΚΣΕΔ, τον Κο Ζαχαρία Σιόκουρο CEO – CMMI και τον Κο Παύλο Χαραλάμπους – ΙΤ Manager της Μαρίνας Αγίας Νάπας οι οποίες πρόσδωσαν κύρος στην Ημερίδα και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Στο τομέα των Μαρίνων αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αναβάθμιση των υπηρεσιών εξυπηρέτησης των επαγγελματιών του Ναυτικού Τουρισμού και των ιδιοκτήτων σκαφών αναψυχής στο πλαίσιο της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

boaters2

Την ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ενέργειας Κος Γιώργος Παπαναστασίου, ο οποίος με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις του σε καίρια ζητήματα έδωσε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση θα επιληφθεί αποτελεσματικά των ζητημάτων που απασχολούν τον Ναυτικό Τουρισμό, και ιδιαίτερα των Μαρίνων που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένων. Παρευρέθηκαν επίσης Βουλευτές, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας και Δημοτικοί Σύμβουλοι των τοπικών αρχών.

boaters5

Στην ανοικτή συζήτηση που συντόνιζε ο Διευθυντής του CMMI Κος Ζαχαρίας Σιόκουρος και στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ενέργειας Κος Γιώργος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Κος Κυριάκος Χατζηγιάννης, ο Κος Γιώργος Μαυρουδής εκ μέρους του ΚΕΒΕ, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Κος Χρίστος Ζανέττου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρίνων Κος Σταύρος Καραμοντάνης διαπιστώθηκε από όλους η ανάγκη για άμεσες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς του κράτους για τα παρακάτω:

  • Τροποποίηση και εκσυγχρονισμός του νόμου 1977 που αφορά στη σχεδίαση, κατασκευή και λειτουργία Μαρίνων και την ένταξη των Μαρίνων κάτω από ένα Υπουργείο.
  • Στην καθιέρωση κινήτρων για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
  • Στη διπλωματική εκστρατεία του αρμόδιου Υπουργείου για αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών του Ψευδοκράτους για νομιμοποίηση των Μαρίνων στα κατεχόμενα μέσω διεθνών Οργανισμών Πιστοποίησης Μαρίνων.

Μετά το πέρας της Ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πρωτοποριακό έργο της «έξυπνης μαρίνας της Αγίας Νάπας» και να παρακολουθήσουν την άσκηση ετοιμότητας για αντιμετώπιση πυρκαγιάς και ρύπανσης θαλάσσιου περιβάλλοντος εντός της Μαρίνας από το προσωπικό και τα μέσα της, η οποία εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους.

boaters3

Σε κοινή δήλωση τους ο Διευθυντής της Μαρίνας Αγίας Νάπας Κος Κώστας Φυτιρής και ο Διευθύνων Σύμβουλος Κος Σταύρος Καραμοντάνης επισήμαναν ότι η Μαρίνα Αγίας Νάπας μπορεί να αποτελέσει τον κόμβο της Γαλάζιας Ανάπτυξης της περιοχής της Ελεύθερης Αμμοχώστου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συνέργεια του Δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και νοουμένου ότι ο Δημόσιος τομέας θα είναι ο πυρήνας αυτής της προσπάθειας, που φυσικά θα δώσει και ώθηση στην περιοχή αυτή που χρειάζεται εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος με υποδομές και υπηρεσίες. Το ζήτημα όμως αυτό χρήζει ενδελεχούς μελέτης και θα πρέπει ίσως να διοργανωθεί μια άλλη ημερίδα με μοναδικό θέμα αυτό.

boaters4


Πληροφορίες για τη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας περιλαμβάνει την κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 23 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.marinaayianapa.com

Δειτε Επισης

Bege: Ο νέος γαστρονομικός προορισμός του St Raphael Resort & Marina
Δεν πιάνουν τα αεροδρόμια της Κύπρου τα... κενά αέρος λόγω Microsoft-Πιθανές καθυστερήσεις αφίξεων
Wizz Air: Καλεί τους επιβάτες να φτάσουν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες νωρίτερα λόγω Microsoft
Seasons Oriental: Εντυπωσιάζει ο πλήρως ανακαινισμένος εξωτερικός χώρος (pics)
Προσηλωμένο στη δέσμευσή του για δημιουργία βιώσιμων αξιών το Mercure Beach Resort
Το multipass της Wizz Air τώρα και στην Κύπρο
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια χαρίζοντας ένα Jeep Wrangler
Ο Κώστας Κουμής στο InBusinessNews: Πολύ σημαντικό στον τουρισμό να εκτιμάς σωστά την παράμετρο προοπτική
Ικανοποίηση Κώστα Κουμή για την πορεία του τουρισμού μέχρι σήμερα-«Επιτυγχάνουμε τον στόχο μας...»
Καλύτερο από το περσινό το πρώτο εξάμηνο για τον τουρισμό...Αυξημένες κατά 2,4% οι αφίξεις