Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Το «Εκπαιδευτικό Πάρκο Ευρώπης» έρχεται στην Αραδίππου

Υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση με τον εργολάβο για την έναρξη κατασκευής του έργου «Εκπαιδευτικού Πάρκου Ευρώπης (Πάρκο Ευρωπαϊκής ιστορίας) στον Δήμο Αραδίππου, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν έξι περίπου μήνες.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός πάρκου με θέμα την Ευρώπη, την ιστορία της, τις αξίες της και τις χώρες που την απαρτίζουν. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από μαθητές από όλη την Κύπρο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν στοιχεία για τις χώρες που αποτελούν την Ευρώπη (ιστορία, πολιτισμός, γλώσσα κτλ), καθώς και να θαυμάσουν εκθέματα, που θα μπορούν να τοποθετούνται σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και Ιστορία».

Προστίθεται ότι «ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 328 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Αραδίππου, με την διάρκεια του έργου να είναι έξι μήνες. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε την Παρασκευή 5 Μαΐου από τον Δήμαρχο  Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη με τους εκπροσώπους του εργολάβου Stelios Kounnas & Sons Constructions Ltd».

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευαγγελίδης είπε ότι «συνεχίζουμε τις πρωτοποριακές επενδύσεις σε υποδομές που θα προσφέρουν στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Οραματιστήκαμε τον συγκεκριμένο χώρο και θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές όλης της Κύπρου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν την ιστορία, τις αξίες, τις χώρες και τους πολίτες όλης της Ευρώπης».

Δειτε Επισης

Ask Wire: Πωλήσεις κατοικιών €119 εκατ. και γης €46 εκατ. στη Λευκωσία
Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για αστικό αναδασμό-Δημιουργείται γη έτοιμη για ανάπτυξη
RIA COURT 67: Στα σκαριά το νέο έργο του ομίλου Πανίκκος Λειβαδιώτης
Δέκα κατοικίες στη Λευκωσία στους πλειστηριασμούς Δεκεμβρίου
Built to Rent: Concept που μπορεί να αποτελέσει και για την Κύπρο εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων
Κ. Κωνσταντή: Το στεγαστικό δεν λύνεται εν μία νυκτί-Σωστά τα μέτρα, θα κριθούν στην πράξη
Νέο Κυπριακό Μουσείο: Δείτε πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες (pics)
Προνομιακά εμπορικά κτήρια στην Αραδίππου με προοπτικές απόδοσης πέραν του 7%
AstroBank: Προς πώληση οικιστικά και άλλα τεμάχια
Μαρίνα Αγίας Νάπας: Εξαντλούνται τα διαθέσιμα διαμερίσματα στον ανατολικό πύργο