Αυξήθηκαν κατά 1,25% τα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια

Αύξηση 1,25% κατέγραψαν τα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια τον Μάρτιο του 2023 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2023, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, ενώ αυξήθηκαν και τα επιτόκια για εταιρικά δάνεια.

Την ίδια ώρα τα επιτόκια για καταθέσεις από νοικοκυριά μειώθηκαν κατά 0,12%, ενώ αυξήθηκαν τα επιτόκια για καταθέσεις επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τα δανειστικά επιτόκια, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια σημείωσε μείωση στο 5,05%, σε σύγκριση με 5,17% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας αυξήθηκε στο 4,67%, σε σύγκριση με 3,42% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά μέχρι €1 εκ. παρουσίασε αύξηση στο 5,60%, σε σύγκριση με 4,85% τον προηγούμενο μήνα. Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκ. κατέγραψε αύξηση στο 5,29%, σε σύγκριση με 4,54% τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά τα καταθετικά επιτόκια, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά σημείωσε μείωση στο 0,47%, σε σύγκριση με 0,59% τον προηγούμενο μήνα.

Το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρουσίασε αύξηση στο 1,12%, σε σύγκριση με 0,69% τον προηγούμενο μήνα.

Δειτε Επισης

Η συνταγή της Τρ. Κύπρου για διατήρηση υψηλής κερδοφορίας-Οι πέντε βασικές προτεραιότητες και οι επί μέρους στόχοι
Μείωση 11% το 2024 στα παραχαραγμένα τραπεζογραμμάτια ευρώ, αλλά συνιστά προσοχή η ΚΤΚ
Μίλτος Μιχαηλάς: Ενισχύσαμε την κερδοφορία μας, κερδίσαμε σημαντικές μάχες στην αγορά-Η απαρχή ενός νέου κεφαλαίου για την Alpha Bank
Τα ΜΕΔ στις εταιρείες... Δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις-Τα στοιχεία της ΚΤΚ
Οι δυνατότητες του Hellenic Bank Mobile App...Νέα εποχή στις τραπεζικές συναλλαγές
Ευρωπαϊκές τράπεζες: Ένα βήμα πριν από το μεγαλύτερο σερί κερδοφορίας από το 1997
Πώς η «αλλαγή φρουράς» της ΕΚΤ μπορεί να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική
HSBC: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη του 2024-Επαναγορά μετοχών $2 δις
Οι επιδόσεις της Τράπεζας Κύπρου το 2024…Επιβεβαίωση ισχυρής θέσης με οφέλη για πελάτες και μετόχους
Πόσες και ποιας αξίας οι ακάλυπτες επιταγές που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο-Μείωση συγκριτικά με πέρσι