Nicosia Economic Congress: To νέο ενεργειακό περιβάλλον και η προσαρμογή της Κύπρου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και οι τιμές ενέργειας συνεχίζουν την ανιούσα πορεία με ταχύ ρυθμό και δύσκολα μπορεί να ανακοπεί στο άμεσο διάστημα. Η κυπριακή κυβέρνηση υλοποιεί βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για αντιμετώπιση των επιπτώσεων, εφαρμόζοντας τον γενικό ενεργειακό σχεδιασμό και εστιάζοντας, την ίδια στιγμή, στη μετάβαση στη πράσινη ενέργεια.

Το Πρόγραμμα Διακυβέρνησης προσανατολίζεται στην πράσινη μετάβαση, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η μείωση του κόστους ηλεκτρισμού με σκοπό να βοηθηθούν βιομηχανία και οικονομία. Μέχρι όμως να φτάσει η χώρα στην πολυπόθητη πράσινη ενέργεια, θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος στην οποία θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου. Το αέριο, δεν αποκλείεται να προέρχεται από την περιοχή και να χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρισμού χαμηλότερου κόστους.

Το 13ο Nicosia Economic Congress που πραγματοποιείται την Τρίτη, 9 Μαΐου στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia στη Λευκωσία και παρουσιάζουν η Παγκυπριακή Ασφαλιστική, η Hellenic Life και η ECOMMBX θα φιλοξενήσει επιχειρηματίες οι οποίοι και θα αναλύσουν το πώς επηρεάζονται οι λειτουργικές τους εργασίες από τα νέα δεδομένα στην αγορά ενέργειας. Η ενότητα που φέρει τίτλο «Τo νέο ενεργειακό περιβάλλον και η προσαρμογή της Κύπρου» θα φιλοξενήσει πάνελ, συμμετέχοντες του οποίου είναι, οι Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, Πρόεδρος της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), joint CEO, Tototheo Maritime Ltd και Γιώργος Χρυσοχός, Διευθυντής της Cyfield Group.

Θα προηγηθεί εναρκτήρια ομιλία, από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργο Παπαναστασίου.

Στον δρόμο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακή οικονομίας

Με τη διαφοροποίηση του οικονομικού μοντέλου και τις πιο πάνω νέες συνθήκες οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις αλλά και προοπτικές. Το τι άλλο απομένει να γίνει και πώς οι εξελίξεις αναμένεται να επιδράσουν στον τρόπο λειτουργίας της επιχειρηματικής κοινότητας θα αναλυθεί στο πολυαναμενόμενο γεγονός. Το κορυφαίο Συνέδριο, επιστρέφει για να δώσει απαντήσεις σε όλα τα καίρια ερωτήματα, με σκοπό να καταστήσει σοφότερους τους πρωταγωνιστές της ως προς την εικόνα που παρουσιάζει η κυπριακή οικονομία σήμερα, καθώς και για μελλοντικές εξελίξεις.

Yψηλόβαθμα στελέχη από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, υπουργοί και αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων θα θέσουν τα ερωτήματά τους, και θα αναπτύξουν τις δικές τους θέσεις και απόψεις κατά τη διάρκεια του Congress. Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ποιους αφορά

Δράξτε της ευκαιρίας και δηλώστε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε συζητήσεις αναφορικά με τo νέο ενεργειακό περιβάλλον και τη προσαρμογή της Κύπρου, την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης της κυπριακής οικονομίας και τη μετατροπή της χώρας μας σε ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας.

Το Συνέδριο απευθύνεται αποκλειστικά στους ηγέτες των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο, πολιτικά στελέχη και διευθυντές κρατικών και ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων:

  • Επιχειρηματικούς Ηγέτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Πρόεδρους, Μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και άλλα Ανώτατα Στελέχη μεγάλων εταιρειών στην Κύπρο.
  • Κυβερνητικά στελέχη, διπλωμάτες, πολιτικούς και άλλους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων.

Πληροφορίες

Παρουσιάζουν: Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λτδ, Hellenic Life, ECOMMBX

Χρυσοί Χορηγοί: Capacitor Partners, Cyfield, Harris Kyriakides, KPMG, Kyndryl, Mastercard, Prospectacy, Xenatus Global

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM- Cyprus Business School

Υποστηρικτής: IMR/University of Nicosia™

Οργανωτές: περιοδικό GOLD, ΣΕΛΚ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio

Συντονιστής: IMH

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

CEO της ENI: Ανανεώνουμε τη δέσμευση για ενίσχυση συνεργασίας με Αίγυπτο-Κύπρο-Δημιουργούνται νέες ευκαιρίες
Είδε τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil ο Χριστοδουλίδης-Ενημερώθηκε για την πρόοδο στο τεμάχιο 5 και τους σχεδιασμούς για το 10
Σκλαβενίτης «coming soon»... Αλλάζουν όνομα και όψη οι Υπεραγορές Παπαντωνίου (photos)
Κομβικό βήμα για τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κ.Δ.-Οι νέες σημαντικές συμφωνίες που υπεγράφησαν στο Κάιρο
Ενδυνάμωση συνεργασίας σε τουρισμό, εμπόριο, επενδύσεις-Επί τάπητος και η εποχική εργοδότηση Αιγυπτίων στην Κύπρο
18ο Συνέδριο και Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics: Οι δηλώσεις βραβευθέντων και χορηγών(video)
Με το δεξί στο 2025 και καλό σημάδι στην προσπάθεια για αύξηση του χειμερινού τουρισμού-Οι αφίξεις τον Ιανουάριο
Φυσικό αέριο: Κοντά στα €50 MWh στην Ευρώπη-Υποχωρούν οι φόβοι για την προσφορά
Ν. Χριστοδουλίδης: «Κομβική στιγμή» η υπογραφή των συμφωνιών με Αίγυπτο-«Ενισχύεται η ενεργειακή ασφάλεια
«ΘΑλΕΙΑ2021-2027»: Το επταετές επενδυτικό πρόγραμμα για ανάπτυξη της Κύπρου-Τα έργα και ο προϋπολογισμός τους