N. Γιάλλουρος: Οι λύσεις κυβερνοασφάλειας ΜμΕ να έχουν εύρος και βάθος

«Οι ΜμΕ επιχειρήσεις πρέπει να έχουν λύσεις που προστατεύουν τις συσκευές, την αλληλογραφία, την ταυτότητα, τα δεδομένα, το cloud και τις εφαρμογές με εύρος και βάθος στην κυβερνοασφαλεια». Αυτό ανέφερε ο Νικόλας Γιάλλουρος, Solution Sales Specialist, Modern Workplace & Security (Greece, Cyprus) της Microsoft.

Ο Νικόλας Γιάλλουρος σε παρουσίασή του με τίτλο «Why Doing more with less is the way forward: Security, Compliance & Management Essentials?» κατά τη διάρκεια του Cyta Business Roadshow «CYBER SECURITY: Μειώνοντας το Ψηφιακό Ρίσκο με Απλές Λύσεις» μίλησε για το ταξίδι στην κυβερνοασφάλεια, με πρώτο σταθμό, το zero trust.

Αναφέρθηκε στην υλοποίηση της διαδικασίας και τη σημασία που έχει να υπάρχει εύρος και βάθος, με τη χρήση όλων των cloud, on-premise, ios, android, windows, mac κλπ.

Η προστασία περιλαμβάνει και απλές πολιτικές (MFA, conditional access, Back-up είπε, για να προσθέσει: «Σχετικά με την αυτοματοποίηση, χρειάζεται να περιορίσουμε τον παράγοντα «ανθρώπινο λάθος» όσο πιο πολύ μπορούμε. Τα update πρέπει να γίνονται αυτόματα, πρέπει να έχουμε πολιτικές που να εφαρμόζονται αυτόματα». Είπε.

Επιπλέον ο κ. Γιάλλουρος είπε πως μέσα από την αυτοματοποίηση στην προστασία – όχι μόνο ανακαλύπτουμε ένα κίνδυνο αλλά έχουμε τη δυνατότητα να περιορίσουμε την ακτίνα ζημιάς και να αντιμετωπίζουμε αυτόματα τον κίνδυνο.

Τέλος, έδωσε έμφαση στην ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης των κενών.

«Πρέπει να έχουμε λύσεις που προστατεύουν τις συσκευές μας, την αλληλογραφία, την ταυτότητα, τα δεδομένα, το cloud και τις εφαρμογές μας. Οπότε χρειαζόμαστε λύσεις με εύρος καθώς και λύσεις που να δίνουν βάθος στην κυβερνοασφαλεια», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση