Cyber security: Μειώνοντας το ψηφιακό ρίσκο με απλές λύσεις

Τις προκλήσεις που αντιμετωπιζουν οι ΜμΕ του τόπου και τις διαχειριζόμενες λύσεις ασφάλειας δικτύου παρουσίασε η Cyta Business.

Σε ομιλία που πραγματοποίησε ο Ιάσονας Χαραλάμπους, Προϊστάμενος Τεχνικών Λύσεων & Ειδικών Έργων της Cyta Business στο Cyta Business Roadshow «CYBER SECURITY: Μειώνοντας το Ψηφιακό Ρίσκο με Απλές Λύσεις » , ανέφερε πως τα πιο σημαντικά ζητήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι οι υφιστάμενες “on prem” πολιτικές ασφάλειας που δεν είναι πια ικανοποιητικές (remote users, cloud), ο χαμηλός προϋπολογισμός για θέματα ψηφιακής ασφάλειας, η έλλειψη εξειδικευμένων γνώσεων και ο αυξανόμενος αριθμός κυβερνοεπιθέσεων.

Εστίασε στη δημιουργία ενιαίας πολιτικής δικτυακής ασφάλειας ανεξαρτήτου τρόπου και τόπου διασύνδεσης (HQ, Remote Branches, Teleworkers, cloud access).

Λίγο αργότερα, έδωσε πολύτιμες συμβουλές στο κοινό που παρέστη, σχετικά με το τι πρέπει να περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη δικτυακή αρχιτεκτονική ασφάλειας δικτύου.

Πρόκειται, είπε, για τα εξής: Firewall (Stateful, L7, IPS/IDS), Secure site-to-site VPN, Secure remote access, AMP Protection, Safe Web Browsing, Email Security και End Point Security.

Η πρόταση της Cyta προς τις ΜμΕ είναι, όπως είπε, οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες SD-WAN και σύντομα οι διαχειριζόμενες υπηρεσίες SASE, τη σύγκλιση δικτύωσης και ασφάλειας.

Το SD-WAN (Software Defined - Wide Area Network ) είναι μια εικονική αρχιτεκτονική WAN που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν οποιονδήποτε συνδυασμό υπηρεσιών διασύνδεσης Internet (FTTH, DIA), MPLS, 4G/5G, για την ασφαλή σύνδεση των σημείων της εταιρείας, μέσω ενός ιδιωτικού δικτύου VPN και με ταυτόχρονη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο από κάθε σημείο, εξήγησε λίγο αργότερα.

Η τεχνολογία SD-WAN χρησιμοποιεί μια κεντρική μονάδα ελέγχου (Cloud Controller) για διαχείριση εξοπλισμού στο πελάτη για τη Δημιουργία L3 VPNs και παροχή ασφαλούς πρόσβασης στο Διαδίκτυο, πρόσθεσε, για να αναφέρει ότι ο Cloud Controller κατευθύνει με ασφάλεια και με έξυπνο τρόπο την κίνηση δεδομένων μεταξύ των σημείων μιας εταιρείας χρησιμοποιώντας δίκτυα διασύνδεσης.

Δειτε Επισης

Είπε «ναι» στον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Βουλή-Η αποστολή της ΑΨΑ
Τα μερίδια αγοράς στην κινητή τηλεφωνία: Σταθερή η κατάταξη με μικρά σκαμπανεβάσματα
Χάνει έδαφος η σταθερή τηλεφωνία, κερδίζει η κινητή-Σε ανοδική πορεία οι συνδέσεις τύπου Fiber Optic
Στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας-«Δικαιολογείται το έλλειμμα»
Ο Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη που ψήφισε η Ευρωβουλή-Έξι ειδικοί τοποθετούνται
Σας παρουσιάζουμε την υπηρεσία AI Avatar Influencers της TheMagnet®
Η νέα υπηρεσία της Grant Thornton Κύπρου: Το AI and Data Lab
Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με 16.2% αύξηση στα έσοδα και 52% αύξηση στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας
ΓΕΡΗΕΤ: Έτος αλλαγών το 2022 με έμφαση στην ανάπτυξη του 5G
Στρατηγική συνεργασία Κύπρου και Microsoft για ψηφιακή ανανέωση