Μαραθώνιος ευθύνης η κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στα έτη 2020-2022

Σε εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα (29/5/2023) στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ και στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσιάστηκε η Εταιρική Υπευθυνότητα της ΟΠΑΠ Κύπρου, για τα έτη 2020-2022.

Η εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, άρχισε με το παραδοσιακό τραγούδι « Σ΄ αγαπώ γιατί είσαι ωραία», που ερμήνευσε υπέροχα ο διεθνούς φήμης Κύπριος βαρύτονος, Κύρος Πατσαλίδης και το οποίο θα μπορούσε να εκφράσει απόλυτα την κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου στα τελευταία τρία δύσκολα χρόνια.

«Την υπεύθυνη στάση της ΟΠΑΠ Κύπρου απέναντι στην κυπριακή κοινωνία, διαχρονικά αλλά και στην περίοδο της πανδημίας ιδιαίτερα, δεν την υπαγόρευσαν και δεν την υπαγορεύουν θεσμικές διαδικασίες ή εταιρικές υποχρεώσεις. Την ερμηνεύει η ειλικρινής και αυθεντική επιθυμία μας να παραμείνουμε ο δυνατός σύμμαχος της κυπριακής κοινωνίας!» βεβαίωσε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, Δημήτρης Αλετράρης.

Αναφερόμενος στη φιλοσοφία δράσης της ΟΠΑΠ Κύπρου τα τρία τελευταία χρόνια, ο κύριος Αλετράρης πρόταξε την προστασία της υγείας και της ασφάλειας της κοινωνίας, τη συνεργασία με την Πολιτεία ώστε να επισημανθούν, να ιεραρχηθούν και να υλοποιηθούν οι προτεραιότητες αναγκών ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας και βέβαια τη συνέχιση της θεσμοθετημένης στήριξης της Εταιρίας στους τομείς της Υγείας, του Πολιτισμού, της Παιδείας, του Αθλητισμού και της Κοινωνίας, τομείς δηλαδή που ένιωσαν πιεστικά τις επιπτώσεις από την πανδημία.

«Πορευθήκαμε με συνέπεια δίπλα στους ανθρώπους του τόπου, σύμμαχοι στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τις ανατροπές που επιφύλαξε η τελευταία τριετία» κατέληξε ο κύριος Αλετράρης, βεβαιώνοντας ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου, υπεύθυνα και αξιόπιστα θα συνεχίσει υπεύθυνα να στηρίζει την κοινωνία, για την καλύτερη αυριανή ημέρα της Κύπρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες του για τη συνολική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου. Ο κύριος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε σε σειρά δράσεων της ΟΠΑΠ, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας και οι οποίες όπως είπε «σε μια περίοδο όπου οι κοινωνικές ανάγκες είναι εντονότερες, ενισχύουν τους σχεδιασμούς και τα προγράμματα της Πολιτείας». Χαρακτηρίζοντας την ΟΠΑΠ Κύπρου, σύμμαχο της κυπριακής κοινωνίας σε όλους τους τομείς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Εταιρία θα εξακολουθήσει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τόπου και των ανθρώπων με την ίδια ειλικρίνεια και υπευθυνότητα.

Σε μήνυμα του που μεταδόθηκε οπτικά, ο θεμελιωτής της Εμβρυικής Ιατρικής, Καθηγητής Κύπρος Νικολαϊδης, χαιρέτησε τις δράσεις της ΟΠΑΠ Κύπρου οι οποίες έχουν στο επίκεντρο την κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους μας, καθώς επίσης την διαρκή στήριξη της ΟΠΑΠ στον τομέα της υγείας. «Ανταποκρίνομαι και στηρίζω πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας, να δώσουν όνειρα και προοπτική στους νέους μας. Γιατί οι νέοι μας είναι το μέλλον της χώρας μας και οφείλουμε να τους δημιουργήσουμε το πιο υγιές περιβάλλον» είπε ο κύριος Νικολαϊδης, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Κύπρου «GREAT! Just Like You» όπου οι μαθητές και νέοι μας επικοινωνούν με υγιή πρότυπα του αθλητισμού, του πολιτισμού, της επιστήμης και της παιδείας.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης ο οποίος σε παρέμβαση του στην εκδήλωση, ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ Κύπρου για τη δυνατή στήριξη που παρέχει σταθερά τόσο στον ίδιο, όσο και στην Ολυμπιακή μας ομάδα. «Είμαστε ευγνώμονες» είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Κοντίδης, τονίζοντας την πολύπλευρη προσφορά της ΟΠΑΠ Κύπρου στο σύνολο της κοινωνίας μας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και οι πρωταθλητές μας Μίλαν Τραϊκοβιτς, Άντρη Ελευθερίου, Άντρη Χριστοφόρου, Κωνσταντίνα Νικολάου, Αλέξανδρος Πουρσανίδης και Ηλίας Γεωργίου.

Επιστρέφοντας από την Βιέννη, όπου γοήτευσε όπως πάντα, το κοινό στην Χρυσή Αίθουσα του Μεγάρου Φίλων Μουσικής, ο Κύπριος βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, συγκλόνισε με τις ερμηνείες του και δέχθηκε το απλόχερο χειροκρότημα όλων. Ο κύριος Πατσαλίδης, ο οποίος επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Κύπρου «GREAT! Just Like You», συνεχάρη την Εταιρία για τη δράση της και τόνισε τη σημασία στήριξης των νέων μας και της αγάπης τους στις τέχνες και τη μουσική. Αγάπη που εκφράζουν, όπως είπε, με ποιότητα, ήθος, σοβαρότητα και ομαδικότητα.

Την εκδήλωση, στην οποία έδωσαν το παρόν τους αξιωματούχοι, στελέχη και εθελοντές όλων των φορέων υγείας, κοινωνικής αρωγής, πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού που στηρίζει η ΟΠΑΠ Κύπρου, παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σάββας Κοσιάρης.

OPAP CSR EVENT 2020-2022 29.05 (57)

OPAP CSR EVENT 2020-2022 29.05 (73)

OPAP CSR EVENT 2020-2022 29.05 (122)

OPAP CSR EVENT 2020-2022 29.05 (148)

Δειτε Επισης

Ελληνική Τράπεζα και PwC Cyprus γιόρτασαν τη γυναίκα στη Διπλωματία στην αυλή του Hamam Omeye (pics)
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου στο American Medical Center-Μάγεψε ασθενείς και προσωπικό(pics)
«Λύμπια Καλοκαίρι 2024» powered by Epic... Ένα Epic μουσικό καλοκαίρι ξεκινάει με υπέροχες συναυλίες
Le Sundeck Robuchon: Το εντυπωσιακό Grand Opening Summer Party
Μαγευτικές καλοκαιρινές βραδιές κινηματογράφου στη Lidl Food Academy
Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας