Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Λ. Χριστοφόρου: Μονόδρομος για την Κύπρο η απορρόφηση κονδυλίων ύψους €1,2 δισ. από Ε.Ε.

Η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να πετύχει την απορρόφηση των €960 εκ. σε χορηγίες και €260 εκ. σε δάνεια από την ΕΕ, είπε ο Λευτέρης Χριστοφόρου, μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό, την Τρίτη.

Ο κ. Χριστοφόρου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη "σημαντική, εποικοδομητική, ωφέλιμη και παραγωγική" συζήτηση, σημειώνοντας ότι, ως Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, "επικεντρωθήκαμε στα θέματα που έχουν να κάνουν με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

"Διαπιστώσαμε θέληση και αποφασιστικότητα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας η Κύπρος να διεκδικήσει και να απορροφήσει τα κονδύλια που θα μας παρασχεθούν μέσα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας", σημείωσε ο κ. Χριστοφόρου, υπογραμμίζοντας τη σημασία, η Κύπρος να κατορθώνει να έχει στη διάθεσή της περίπου €960 εκ. χορηγίες από την ΕΕ μέσα από τον μηχανισμό ανάκαμψης, μαζί με άλλα €260 εκ. δάνεια, τα οποία, όπως είπε, μπορούν να αποβούν προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας και της κυπριακής οικονομίας.

"Συζητήσαμε σε βάθος, ούτως ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να πετύχει και πάλι να απορροφήσει όλα τα κονδύλια", σημείωσε, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι ανάμεσα στις πρώτες τέσσερις χώρες της ΕΕ που κατόρθωσαν να έχουν το ψηλότερο επίπεδο απορροφητικότητας για το προηγούμενο δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ "και ευελπιστούμε ότι και στο νέο δημοσιονομικό πλαίσιο η Κύπρος και πάλι θα πρωταγωνιστήσει".

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζει το έργο και την προσπάθεια του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. "Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεών μας, ούτως ώστε η Κύπρος να μπορέσει μέσα σε αυτούς τους κανόνες λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου να προχωρήσει στην ορθή αξιοποίηση όλων των κονδυλίων της ΕΕ", κατέληξε.

Δειτε Επισης

Σε διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών για ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές
Παραδίδει στην Αννίτα τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 ο Κεραυνός
Με αναβάθμιση οικονομίας και τραπεζών, σφυρίζουν λήξη της κρίσης του 2013 οι Moody’s
Με νομοθετική ρύθμιση και σε ημικρατικούς και τοπική αυτοδιοίκηση η τηλεργασία
Παράταση ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης Φ.Π.Α.
Η διπλή αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από Moody’s
Τμ. Φορολογίας: Διακοπή στα μηχανογραφικά συστήματα από 6 μέχρι 9 Οκτωβρίου
Η εκλογική συνέλευση του ΚΕΒΕ και ο χορός των υποψηφιοτήτων για την προεδρία
Τελεσίγραφο 30 ημερών από τους οδηγούς ταξί-Προειδοποιούν με νέα δυναμικά μέτρα
Μειώθηκαν οι μέσες απολαβές μετά από επτά χρόνια