Powered by

UBS: Είχε κρίνει ανεπιθύμητη την εξαγορά της Credit Suisse τον Φεβρουάριο

Η UBS ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως η εξαγορά της ανταγωνιστικής της Credit Suisse δεν ήταν επιθυμητή, αλλά και ότι θα έπρεπε να προετοιμαστεί όμως για την περίπτωση να βρεθεί η δεύτερη αντιμέτωπη με "σοβαρές οικονομικές δυσκολίες".

Ειδικότερα, σε χρηματιστηριακή καταχώρηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η UBS αναφέρει ότι εξέταζε τον ενδεχόμενο αντίκτυπο που θα είχε ένα deal με την Credit Suisse ήδη από τον Δεκέμβριο.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η καταχώρηση με ημερομηνία 26 Απριλίου, δίνει την πλέον καθαρή εικόνα μέχρι τώρα για τις σκέψεις της UBS και αποκαλύπτει ότι είχε στο "ραντάρ" της την ανταγωνιστική της τράπεζα για μήνες πριν την εσπευσμένη διάσωσή της από τις ελβετικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για 3 δισ. ελβετικά φράγκα (3,37 δισ. δολάρια) και δήλωσε ότι αναλαμβάνει ζημίες έως και 5,61 δισ. φράγκα, στα πλαίσια μία συμφωνίας διάσωσης με κρατική υποστήριξη ύψους έως και 250 δισ. φράγκων.

Τον περασμένο μήνα η UBS εξασφάλισε προσωρινή έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενέκρινε την εξαγορά των θυγατρικών της Credit Suisse στις ΗΠΑ από τον Όμιλο UBS.

Στη χρηματιστηριακή καταχώρηση η UBS αναφέρει ότι η συγχώνευση εξακολουθεί αναμένει έγκριση από ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ινδία, την Ιαπωνία, το Μεξικό και τη Νότια Κορέα.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις που έκανε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Σέρτζιο Ερμότι είπε ότι ελβετική τράπεζα εργάζεται για να ολοκληρώσει τη συγχώνευσή της με την Credit Suisse έως τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί