Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Αυτός είναι ο σύγχρονος παιδότοπος στον Δημόσιο Κήπο Λεμεσού (photos)

Σε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, πλήθος παιδιών της Λεμεσού απόλαυσαν τον εντυπωσιακά αναβαθμισμένο παιδότοπο του Δημόσιου Κήπου.
Ο Δήμος Λεμεσού υποδέχτηκε τα παιδιά της πόλης και τους γονείς τους, χθες Κυριακή 28 Μαΐου με ένα πάρτυ για την έναρξη λειτουργίας του αναβαθμισμένου Παιδότοπου στον ιστορικό Δημόσιο Κήπο. Τα παιδιά βρέθηκαν μπροστά σε ένα εντυπωσιακά μεταμορφωμένο χώρο που συνδυάζει τη φύση και τη διασκέδαση σε ένα περιβάλλον φιλικό και ασφαλές για τα παιδιά.

paidotoposlemesou3

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξαν οι δημότες μας», ανέφερε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης. «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη δημιουργία ενός χώρου όπου η φύση συναντάται με τη χαρά των παιδιών. Ο Παιδότοπος αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση του Δήμου προς τις νέες γενιές για τη δημιουργία χώρων που θα σφύζουν από ζωντάνια και θα προορίζονται για όλους, χωρίς αποκλεισμούς», πρόσθεσε.

O αναβαθμισμένος παιδότοπος βρίσκεται γύρω από μία προϋπάρχουσα, ανακαινισμένη όαση και περιλαμβάνει χώρο για ξεκούραση, καθώς επίσης υπερσύγχρονα παιχνίδια από τα οποία τα περισσότερα είναι σχεδιασμένα για χρήση από παιδιά όλων των ικανοτήτων. Ο Παιδότοπος έχει σχεδιαστεί με στόχο να ενθαρρύνει τη σωματική δραστηριότητα, την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη διανοητική εξάσκηση. Περιλαμβάνει παιχνίδια, όπως ένα ναυάγιο, μια μικρογραφία του λιμανιού της Λεμεσού, ένα πλανητάριο, πίνακες αναρρίχησης, κούνιες, τσουλήθρες, μια εξειδικευμένη περιοχή για νήπια, όπως επίσης και ένα διαδραστικό παιχνίδι (Yalp Sona).

paidotoposlemesou6

Κάθε κομμάτι του εξοπλισμού συμβάλλει σε μια συγκεκριμένη μυθική θεματική αφήγηση, δημιουργώντας μια αίσθηση μαγείας στην εμπειρία του παιχνιδιού.

Ο σχεδιασμός και τα μέτρα ασφαλείας του Παιδότοπου είναι εναρμονισμένα με τις προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση και διασφαλίζουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Κάθε παιχνίδι και πάτωμα ασφαλείας, όπως επίσης και ο ίδιος ο Παιδότοπος ως σύνολο, είναι πιστοποιημένα από αδειούχο εταιρεία.

paidotoposlemesou5

Η δημιουργία του Παιδότοπου, τον οποίο θα διαχειρίζεται ο Δήμος Λεμεσού, έγινε εφικτή χάρη στη δωρεά της επενδυτικής εταιρείας Midbrain που ανήκει στους Peter Skoromnyi, Matvey Timoshenko και Oleg Grushevich, ιδρυτών και πρώην ιδιοκτητών της Easybrain και αποτελεί δώρο προς τους δημότες της Λεμεσού, που θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν τα όσα τους προσφέρει εντελώς δωρεάν.

paidotoposlemesou4

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα την πρώτη μέρα λειτουργίας του Παιδότοπου οργανώθηκε από τον Δήμο Λεμεσού και περιλάμβανε δραστηριότητες όπως face-painting, ταχυδακτυλουργικό σόου και ζωντανή μουσική, μαζί με δωρεάν σνακ και χυμούς, προσφορά των εταιρειών Mc Donalds και ΚΕΟ. Την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τόσο οι κάτοικοι της Λεμεσού όσο και επισκέπτες από άλλες πόλεις, που δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην καρδιά της πόλης.

Ο Δήμος Λεμεσού στέλνει τις θερμές ευχαριστίες του στους δημότες για τη μεγάλη ανταπόκριση και προσκαλεί τους πάντες να απολαύσουν τον ολοκαίνουργιο και αναβαθμισμένο Παιδότοπο, καθώς επίσης και τον πανέμορφα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του Δημόσιου Κήπου.

Δειτε Επισης

Στο τελικό στάδιο η διαμόρφωση νέας ολοκληρωμένης στεγαστικής στρατηγικής με έμφαση στην προσιτή στέγη
Ετήσια αύξηση 3,2% στον Δείκτη Τιμών Κατοικιών
Ακίνητα σε πολύ χαμηλές τιμές στη Λεμεσό από την Gordian
Έπεσαν υπογραφές για εγκατάσταση παιχνιδιών στον παιδότοπο του Προμαχώνα Καράφα
Πράσινο φως για νέο τουριστικό έργο αξίας €9,5 εκατ. στο Παραλίμνι
Τα έργα που αλλάζουν τη Λευκωσία και πώς γίνεται επιχειρηματικό κέντρο η εντός των τειχών πόλη
Altamira Real Estate: Δώδεκα νέα οικιστικά οικόπεδα προς άμεση αξιοποίηση στους Ελαιόκηπους
Neapolis Smart Eco City: Η ανάπτυξη μιας πραγματικής πόλης σε τεράστια έκταση
Άκυρος ο διαγωνισμός για το νέο κτήριο της Νομικής Υπηρεσίας-Επαναξιολογούνται άλλα έργα
Έπεσαν οι υπογραφές για την αναδιαμόρφωση του Παττίχειου Πάρκου-«Στολίδι για την Λάρνακα»