Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

H Epic γιόρτασε την ευρωπαϊκή μέρα για τη θάλασσα με καθαρισμό παραλίας

Η Epic, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για έμπρακτη συμβολή στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής και στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κόσμου για τις επόμενες γενιές, προχώρησε σε καθαρισμό της παραλίας Μακένζι στη Λάρνακα, με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα» που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου.

Σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΑΚΤΗ, περισσότερα από 30 στελέχη της εταιρείας, φόρεσαν τα γάντια τους και μάζεψαν σημαντική ποσότητα σκουπιδιών από την παραλία, βάζοντας το δικό τους λιθαράκι, στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία της θαλάσσιας ζωής και του οικοσυστήματός της.

Οι παραλίες χρησιμεύουν ως γέφυρα μεταξύ ξηράς και θάλασσας, γεγονός που τις καθιστά ευάλωτες στη συσσώρευση απορριμμάτων και ρύπων από ανθρώπινες δραστηριότητες. Η Epic, ως κορυφαίος οργανισμός, αναγνωρίζει τη σημασία του καθαρισμού των ακτών από πλαστικά, αποτσίγαρα, δίχτυα αλιείας και άλλα απορρίμματα που αποτελούν σοβαρές απειλές για τη θαλάσσια ζωή, και ενθαρρύνει τους τακτικούς καθαρισμούς για διατήρηση της καθαριότητας των παραλιών αλλά και για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Τo προσωπικό της Epic, είναι συνηθισμένο να αφήνει το γραφεία του και να συμμετέχει μαζικά σε ενέργειες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος. Πρόσφατα, εθελοντές από όλα τα τμήματα της εταιρείας σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και τον Φιλοδασικό Σύνδεσμο Κύπρου, συμμετείχαν μαζικά στη δεντροφύτευση υποβαθμισμένης περιοχής της Αγίας Νάπας. Σκοπός τους, η δική τους συμβολή στην αναδάσωση της περιοχής και στη δημιουργία ενός νέου μικρού δάσους που θα βελτιώσει σημαντικά τη βιοποικιλότητα, την προστασία των παρακείμενων ανθρώπινων δραστηριοτήτων, και θα ομορφύνει την περιοχή.

2

Την ίδια στιγμή, η Epic έχει εντάξει τα Environmental, social, and governance (ESG) σε όλες τις δραστηριότητές της -στις εσωτερικές της διαδικασίες, στα προϊόντα, τις υπηρεσίες της- καθώς η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μέρος της καθημερινότητας κάθε σύγχρονης και ανταγωνιστικής επιχείρησης.

Σημαντικός πυλώνας των ESG ενεργειών της είναι η υιοθέτηση υβριδικών συστημάτων για την τροφοδοσία Σταθμών Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας που διαθέτει, με στόχο τη μείωση των καυσίμων και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί η Epic συνδυάζει την τεχνολογία χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά συστήματα) με την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας (σύστημα μπαταριών τελευταίας τεχνολογίας). Η επένδυση της Epic σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που τροφοδοτούν τους Σταθμούς Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας, έχει επιτύχει μείωση στην εκπομπή ρύπων που ξεπερνά το 70%, με την εταιρεία να έχει ως μακροπρόθεσμό στόχο την απεξάρτησή της από τη χρήση πετρελαίου και αντικατάστασή του με πράσινη ενέργεια.

Η Epic πιστή στη δέσμευσή της για πράσινη ανάπτυξη και σεβασμό στο περιβάλλον, θα συνεχίσει μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες να έχει έμπρακτη συμβολή στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Σχετικά με την Epic

Η Epic είναι ένας από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς πάροχους στην Κύπρο. Η Epic παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, internet και συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις ICT για επιχειρήσεις. Παράλληλα, λειτουργεί 19 καταστήματα με προϊόντα τεχνολογίας, accessories και τηλεπικοινωνιακές λύσεις.

Το 2019, προχώρησε στην υλοποίηση της μεγαλύτερης επένδυσης που έγινε ποτέ, για ένα ασύλληπτα γρήγορο δίκτυο, με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με το παρελθόν και με μεγάλη ευρυζωνική κάλυψη.

Aπό το 2020, η Epic βραβεύτηκε πέντε φορές, λαμβάνοντας 3 φορές το βραβείο "Best Mobile Network in Test" από την ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης δικτύων umlaut και 2 φορές το βραβείο "Fastest Mobile Network in Cyprus" από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων διαδικτύου Ookla.

Η Epic ανήκει στη Monaco Telecom, τον πάροχο τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό, και είναι μέλος μιας οικογένειας δυναμικών ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, η οποία δραστηριοποιείται στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τη Μάλτα και την Ιρλανδία.

Δειτε Επισης

Συντεχνία Ισότητα: Αποχή από την υπερωριακή εργασία για μια εβδομάδα στα ταχυδρομεία
«Yianis Christodoulou Foundation»: Εγκαινίασε έξι νέα έργα σε ειδικά δημόσια σχολεία της Κύπρου
Τρεις υποτροφίες 30.000 ευρώ σε φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κύπρου από τον Σερ Στ. Χατζηιωάννου
Η Danatcon μετεξελίσσεται και μετονομάζεται σε Human Centric
1ο Oncology Forum: Στο επίκεντρο του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου ο άνθρωπος
Τα «Μοναδικά Χαμόγελα» παρουσιάζουν ένα διαφορετικό ταξίδι ζωής μέσα από την τέχνη
Έλα με την ομάδα σου στο Nicosia Corporate Cup powered by Stoiximan
Ενδυναμώνεται η συνεργασία ΟΚΥπΥ, Ιδρύματος «Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη» και Shriners Hospitals for Children
Ημερίδα “Populism, Transparency & Integrity in Europe”
Η ΑΛΚ παρακολουθεί και εποπτεύει την ανάδοχο εταιρεία στο λιμάνι Λάρνακας