Μαθαίνουν τα κύρια σημεία της ενεργειακής στρατηγικής της Κύπρου οι εταιρείες

Τα κύρια σημεία της ενεργειακής στρατηγικής της Κυβέρνησης θα παρουσιαστούν σε εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς σε όλη την αλυσίδα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, σε διήμερο εργαστήρι που ξεκινά σήμερα στη Λευκωσία, με τίτλο «The Cyprus Gateway: Natural Gas to Power and Liquefaction».  

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στο εργαστήρι, που διοργανώνει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ), χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, παρουσιάζοντας στους συμμετέχοντες, εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται διεθνώς σε όλη την αλυσίδα φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού, τα κύρια σημεία της ενεργειακής στρατηγικής της Κυβέρνησης.  

Στο πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνονται εξειδικευμένες παρουσιάσεις αναφορικά με επιμέρους τομείς των νέων σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τεχνοκράτες του ΥΕΕΒ και της ΕΥΚ, καθώς και συζήτηση επί των παρουσιάσεων.   

Επιπλέον, με σκοπό την καλύτερη δυνατή ανατροφοδότηση από τους εκπροσώπους των εταιρειών που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας και οι συνεργάτες του προγραμματίζουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις μαζί τους.  

Δειτε Επισης

Eπτά αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές για αυτόνομες εγκαταστάσεις αποθήκευσης ενέργειας-Πώς προχωρά ο ΔΣΜΚ
ΣΑΗ: Καθοριστική εξέλιξη στην ενεργειακή πολιτική της Κύπρου το άνοιγμα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού
Γ. Παπαναστασίου: Άγνωστο αν θα μειωθεί η τιμή του ρεύματος με ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού
Πετρέλαιο: Νέες απώλειες στις αγορές ενόψει ΟΠΕΚ+ και ρευστού σκηνικού στις κυρώσεις-Στα $64 το Brent
ΡΑΕΚ: Ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού στις 15 Σεπτεμβρίου, 1η Οκτωβρίου η πρώτη ημέρα εμπορίας
Αύξηση στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από την απόφαση ΟΠΕΚ+
Ενισχύει τον ενεργειακό μετασχηματισμό της Λάρνακας ο ΕΟΑ-Επενδύσεις πέραν των €700.000 σε ΑΠΕ
Ενεργειακή κρίση στην Ινδία-Γιατί κλείνουν μονάδες με φυσικό αέριο
Νέα πτώση 1% στις τιμές πετρελαίου εν αναμονή αύξησης παραγωγής από τον ΟΠΕΚ+
ΑΗΚ: Δωροκουπόνια €20 σε ευάλωτους καταναλωτές για αγορά λαμπτήρων LED-Η περίοδος ισχύος