Powered by

Προοπτικές περαιτέρω σύσφιξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Κύπρου-Κίνας

Οι διαχρονικά άριστες διμερείς σχέσεις, αλλά και η σημαντική γεωγραφική θέση της Κύπρου, αποτελούν σημαντικό παράγοντα για περαιτέρω συνεργασία Κύπρου - Κίνας, ανέφερε σήμερα ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, Yantao Liu, σε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Μάκη Κεραυνό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τρόπων περαιτέρω σύσφιξης τους.

Σημειώνεται ότι ο Πρέσβης της Κίνας επεσήμανε τη σημασία που αποδίδεται στις οικονομικές σχέσεις με όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου, και υπογράμμισε ότι οι διαχρονικές άριστες διμερείς σχέσεις, αλλά και η σημαντική γεωγραφική θέση της Κύπρου, αποτελούν σημαντικό παράγοντα για περαιτέρω συνεργασία.

Ακολούθως, αναφέρεται ότι ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συμμετοχή της Κύπρου στον «Δρόμο του Μεταξιού», αναδεικνύοντας τη σημασία της εν λόγω πρωτοβουλίας για τις διεθνείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις Κύπρου - Κίνας θα μπορούσαν να επεκταθούν σε τομείς όπως η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, ο τουρισμός και η καινοτομία.

Από πλευράς του ο  κ. Κεραυνός, αφού προέβη σε σύντομη παρουσίαση της κατάστασης της κυπριακής οικονομίας και των στόχων της κυβέρνησης, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδεται στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών.

Επεσήμανε ότι περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών θα είναι επωφελής για όλους, σημειώνοντας ότι το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Κίνας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται ειδικά στους τομείς εμπορίου, τουρισμού και υπηρεσιών.

Οι κύριοι Κεραυνός και Liu, συμφώνησαν ότι η επικοινωνία και ο συντονισμός θα συνεχιστεί.

Δειτε Επισης

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου στις κοινότητες της ανατολικής Λεμεσού-«Ο υπουργός ενδιαφέρεται πάρα πολύ...»
Χτίζει γέφυρες με Στρασβούργο και Βρυξέλλες το ΕΒΕΛ...Τα είπαν με τους ευρωβουλευτές οι επιχειρηματίες της Λεμεσού
Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ στην τελευταία συνεδρία του Μαΐου
Τα συμπεράσματα της διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των κοινοβουλίων μεσογειακών κρατών
Νέο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων πρότεινε η Μαρία Παναγιώτου στον Επίτροπο Χάνσεν
Απάντησε με λιβελλογράφημα, επιβεβαιώθηκε ως λασπολόγος ο Φαίδωνας...Τρίζει όντως αντί η άμαξα ο αμαξηλάτης
Ισχυρό πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τετράμηνο-Άγγιξε τα €646,8 εκατ.
Οριακή αύξηση τιμών παραγωγού στη βιομηχανία τον Απρίλιο
Ο Δήμος Αθηένου συμμετέχει σε πρόγραμμα Ε.Ε. για ενδυνάμωση γυναικών υπαίθρου
Οι φιλοδοξίες του Φαίδωνα, η διαπόμπευση των forex και το επίπεδο πολιτικής ηθικής στον πάτο...Ένας grande λασπολόγος