Powered by

Η Michelin προχωρά στην πώληση των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία

Η γαλλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών Michelin έκανε γνωστή την πώληση των εταιρειών Russia Tyre Manufacturing Company (MRTMC) και Camso CIS στο ρωσικό διανομέα ελαστικών Power International Tires, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή πώλησης.

Η συμφωνία, η οποία εγκρίθηκε από τις τοπικές αρχές, θα διατηρήσει 250 θέσεις εργασίας, κυρίως στο μοναδικό ρωσικό εργοστάσιο της Michelin στο Νταβίντοβο, δήλωσε ο όμιλος.

Το εργοστάσιο στο Νταβίντοβο, που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα, απασχολεί 750 άτομα. Παράγει έως και 2 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως, κυρίως για επιβατικά αυτοκίνητα για τις αγορές της Ρωσίας και ορισμένων χωρών της Βόρειας Ευρώπης.

Η Michelin δήλωσε ότι είναι αδύνατο κάθε εργαζόμενος να μεταφερθεί στην Power International Tires και έτσι όσοι επιθυμούν να αποχωρήσουν από την εταιρεία θα τους επιτραπεί να το κάνουν "υπό καλές συνθήκες".Η γαλλική εταιρεία είχε παρουσία στη Ρωσία από το 1997 και έγινε η πρώτη διεθνής εταιρεία ελαστικών που άνοιξε εκεί το 2004 το δικό της εργοστάσιο παραγωγής.

Πέρυσι ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη βιομηχανική δραστηριότητα στη Ρωσία και τις εξαγωγές προς τη χώρα λόγω των δυσκολιών στην αλυσίδα εφοδιασμού μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Μετά την ανακοίνωση, η Michelin δήλωσε ότι οι πωλήσεις στη Ρωσία αντιπροσωπεύουν το 2% του συνόλου του ομίλου και το 1% της παγκόσμιας παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων.

Η βιομηχανία ελαστικών έχει πληγεί σκληρά από τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες έχουν διακόψει τις προμήθειες κρίσιμων πρώτων υλών και έχουν κλείσει εργοστάσια που προμηθεύουν πελάτες εκτός Ρωσίας.

Δειτε Επισης

Η Axel Springer εξετάζει την εξαγορά εταιρειών που ειδικεύονται στo AI
Βρετανία: Νέες κυρώσεις σε βάρος της Λευκορωσίας
Μείωση ΑΕΠ κατά 0,1% στην ευρωζώνη για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο
Μικτή εικόνα στην Ασία με τους φόβους για τα επιτόκια να επιστρέφουν
Άνοδος 1% για το πετρέλαιο με το βλέμμα στις περικοπές παραγωγής
Στο σφυρί βγαίνουν η Telegraph και το Spectator
Γαλλία: Η πρόεδρος της Βουλής μπλοκάρει την κατάργηση του νόμου για το συνταξιοδοτικό
ΟΟΣΑ: Μικρή βελτίωση πρόγνωσης για ΑΕΠ, αλλά βλέπει υψηλό πληθωρισμό για Ην. Βασίλειο
Πακιστάν: Παλεύει να ικανοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κυβέρνηση
Συρρίκνωση των εξαγωγών της Κίνας κατά 7,5% τον Μάιο