Αποτίμηση των τεσσάρων χρόνων του ΓεΣΥ (videos)

Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την έναρξη λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας στην Κύπρο.

Σε απολογισμό της τετραετίας του ΓεΣΥ προχώρησαν, λοιπόν, οι αρμόδιοι, κατά το 6ο Cyprus HealthCare Conference, που παρουσίασε η Remedica την Πέμπτη, 18 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Remedica, Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, υπογράμμισε τον κρίσιμο ρόλο των φαρμακευτικών προϊόντων στη διαμόρφωση της επιτυχίας του συστήματος, ενώ σημείωσε πως απαιτείται συλλογική δέσμευση, συνεργασία και καινοτομία για τη συνεχή βελτίωσή του.

Παρούσα στο συνέδριο και η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, η οποία χαρακτήρισε το ΓεΣΥ ως µία από τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ίδια αναγνώρισε, ωστόσο, τα κενά και αναφέρθηκε στις προκλήσεις, ανάμεσά τους η επάρκεια και η πρόσβαση σε φάρμακα, αλλά και ο έλεγχος και η εποπτεία της χρήσης του συστήματος.

Την ίδια ώρα κατά τη δική του ομιλία, ο Διοικητικός Σύμβουλος, COO, Επικεφαλής Τομέα Υγείας της KPMG Κύπρου, Ιάκωβος Γαλανός, επικεντρώθηκε στην ανάλυση της ποιότητας στην υγεία ως ένα θεμελιώδες στοιχείο της υγειονομικής περίθαλψης.

Από πλευράς του, ο Θεράπων Θεράποντος, Διευθύνων Σύμβουλος της DataKnights Ltd, μίλησε για τα προγραμματισμένα έργα ψηφιακής μεταρρύθμισης, που έχουν ως σκοπό ν' αναδιαμορφώσουν τον χώρο της υγείας στην Κύπρο.

Ομιλίες στο συνέδριο απηύθυναν επίσης ο Κύπρος Σταυρίδης, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ, ο Διευθυντής του ΟΑΥ, Αντρέας Παπακωνσταντίνου, καθώς και άλλοι που σχετίζονται με το αντικείμενο και προχώρησαν στον δικό τους απολογισμό, σχολιάζοντας τα θετικά του συστήματος, αλλά και όσα χρήζουν βελτίωσης.

Στιγμιότυπα από το 6ο Cyprus HealthCare Conference:

Αποτίμηση των τεσσάρων χρόνων του ΓεΣΥ:

Δειτε Επισης

Αβραάμ Πεκρής: Η εικόνα του ασφαλιστικού τομέα και το στίγμα πορείας της Eurolife
Ο Βασίλης Μαληκκίδης νέο μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Cyta Business: Τα εργαλεία που διαθέτει για τη θωράκιση των εταιρειών (videos)
H Harris Kyriakides στηρίζει το OPAP Cyprus 3x3 2023 για δεύτερη συνεχή χρονιά
H Nicosia For Art, θυγατρική εταιρεία του Δήμου Λευκωσίας, στελεχώνεται
Στιγμιότυπα από τη λαμπερή βραδιά των 15ων IN Business Awards (videos)
Οι δηλώσεις των χορηγών στα 15α IN Business Awards (video)
Συνεχίζεται η υποβολή προτάσεων για τα Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής
Δρ Χρ. Χατζηκυπριανού: Τιμή για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να παρουσιάζει τα IN Business Awards (vid)
Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ στον Πρωτογενή Τομέα: Λήξη προθεσμίας στις 14 Ιουλίου