Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Δημόσια διαβούλευση για το μέλλον του ζωολογικού κήπου της Λεμεσού

Την έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης για το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού, ανακοινώνουν ο Δήμος Λεμεσού και το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού.  Η Δημόσια Διαβούλευση θα είναι τόσο ηλεκτρονική όσο και διά ζώσης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Λεμεσού, σκοπός της δημόσιας Διαβούλευσης είναι να καταγράψει τις απόψεις των πολιτών και των εκπροσώπων φορέων για το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού.

«Η άποψη των πολιτών είναι σημαντική για εμάς. Η Δημόσια Διαβούλευση αυτή διενεργείται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για λογαριασμό του Δήμου Λεμεσού. Παρακαλούμε όπως κάθε πολίτης ή εκπρόσωπος φορέα απαντήσει μόνο μια φορά το ερωτηματολόγιο. Μπορείτε να το βρείτε στον σύνδεσμο https://kykpee.org/limassolzoo» αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην Δημόσια Διαβούλευση τίθενται ενώπιον των πολιτών δύο εναλλακτικές επιλογές:

Η πρώτη εναλλακτική επιλογή είναι το Κλείσιμο του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού και επέκταση του Δημόσιου Κήπου στον χώρο αυτό.

Η δεύτερη εναλλακτική επιλογή είναι η σημαντική αναβάθμιση του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού ώστε να καταστεί ένας αυτόνομος και αποτελεσματικός οργανισμός που θα δραστηριοποιείται και ως εκπαιδευτικό ή/και ερευνητικό ίδρυμα/κέντρο το οποίο να πληροί όλα τα πρότυπα ποιότητας και καλές πρακτικές ευημερίας των ζώων με έμφαση στη διατήρηση των Ζωικών Γενετικών Πόρων (ειδών) της Κύπρου ("άγριων" και αγροτικών).

Στην ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση ζητείται επίσης από τους πολίτες και από τους εκπροσώπους φορέων να βοηθήσουν ώστε να διαμορφωθεί το μέλλον του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού υποβάλλοντας τις απόψεις και εισηγήσεις τους. Η ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Ιουλίου. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο 2023 θα ακολουθήσει και δια ζώσης δημόσια διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα