Powered by

Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία οι αποδόσεις των εγχώριων ομολόγων

Συνέχισαν την ανοδική τους πορεία οι αποδόσεις των εγχώριων ομολόγων που εκδίδει η Δημοκρατία, αντανακλώντας την αυξητική τάση των βασικών επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως στον απόηχο του υψηλού πληθωρισμού.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, κατά τη δημοπρασία Γραμματίων του Δημοσίου 13 εβδομάδων, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου, έγιναν αποδεκτές προσφορές συνολικής ονομαστικής αξίας €25 εκατομμυρίων με μέση σταθμική απόδοση 3,43%, σε σύγκριση με 3,33% στην έκδοση του προηγούμενου μήνα, συνεχίζοντας την πορεία σύγκλισης με το βασικό δανειστικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (3,75%).

Η ζήτηση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα, αφού λήφθησαν προσφορές ύψους €90 εκατ. σε σύγκριση με προσφορές €99 εκατ. στην έκδοση Απριλίου.

Σύμφωνα με το ΓΔΔΧ, οι αποδεκτές κυμάνθηκαν μεταξύ 3,32% και 3,35%.

Σε σύγκριση με την αρχή του χρόνου, οι αποδόσεις των Γραμματίων Δημοσίου παρουσιάζουν αύξηση 73 μονάδων βάσης, ενώ οι αποδόσεις βρίσκονται σε ανοδική τροχιά από τον Ιούνιο του 2022.

Τα Γραμμάτια Δημοσίου είναι βραχυπρόθεσμος δανεισμός και αποτελεί ένα από τα εγχώρια χρηματοδοτικά εργαλεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνήθως ανανεώνονται από τους εγχώριους επενδυτές, κυρίως ασφαλιστικές εταιρείες και τράπεζες.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού IN Business: Οι βραβευθέντες και οι υποστηρικτές των 17ων IN Business Awards
Τα projects των οκτώ μεγάλων νικητών των Young Lions Cyprus 2025 και η μεγάλη ευκαιρία τους στις Κάννες (pics)
Σπάει τα κοντέρ ο τουρισμός… Το ρεκόρ τετραμήνου, οι κύριες αγορές και πώς κινήθηκαν Ρωσία και ΗΠΑ
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου στις κοινότητες της ανατολικής Λεμεσού-«Ο υπουργός ενδιαφέρεται πάρα πολύ...»
Oι δύο νέες μελλοντικές αναπτύξεις της Αρχής Λιμένων Κύπρου-Η στρατηγική και τα μελλοντικά σχέδια
Χτίζει γέφυρες με Στρασβούργο και Βρυξέλλες το ΕΒΕΛ...Τα είπαν με τους ευρωβουλευτές οι επιχειρηματίες της Λεμεσού
Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ στην τελευταία συνεδρία του Μαΐου
Τα συμπεράσματα της διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Γεωργίας των κοινοβουλίων μεσογειακών κρατών
Νέο εργαλείο αντιμετώπισης κρίσεων πρότεινε η Μαρία Παναγιώτου στον Επίτροπο Χάνσεν
ΣΑΗ: Καθοριστική εξέλιξη στην ενεργειακή πολιτική της Κύπρου το άνοιγμα ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού