Παιδότοπος στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας από την ΟΠΑΠ Κύπρου

Στην παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 24 Μαϊου 2023, ο παιχνιδότοπος και χώρος άσκησης των παιδιών στο Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας. Ο εύρυθμος χώρος, ο οποίος περιλαμβάνει παιχνίδια και όργανα γυμναστικής, δημιουργήθηκε με τη συμβολή της ΟΠΑΠ Κύπρου.

Χαιρετίζοντας την δημιουργία του χώρου, η Διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, Ζαχαρούλα Δημητρίου πρόταξε τα οφέλη που αυτός θα προσθέσει τόσο για την ψυχαγωγία των παιδιών όσο και για τα ίδια τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Σχολείου. Ευχαριστώντας την ΟΠΑΠ Κύπρου για την προσφορά της, η κυρία Δημητρίου μοιράστηκε το όραμα του Σχολείου για την ευημερία και ποιότητα ζωής των παιδιών, την αυτονόμηση και ανεξαρτητοποίηση και βέβαια την κοινωνική ένταξη.

eidikoxroma2

Η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας εξέφρασε την ευαρέσκεια της για τη συνολική δράση του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας, προτάσσοντας και τους στόχους του Υπουργείου για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, υγιούς, ευχάριστου και αποτελεσματικού περιβάλλοντος, ώστε το κάθε παιδί να μπορεί και να πετυχαίνει να καλλιεργήσει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές του στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Η κυρία Μιχαηλίδου εξέφρασε και τις ευχαριστίες της για την διαχρονική συνεισφορά της ΟΠΑΠ Κύπρου τόσο στα προγράμματα του Υπουργείου όσο στους σχεδιασμούς της Πολιτείας.

eidikoxroma3

Την πρόσφατη βράβευση του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας, για τη συμμετοχή του στον έγκυρο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2023», στη Ζάκυνθο, πρόταξε στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, Δημήτρης Αλετράρης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και φρόντισαν τα παιδιά να ακουστεί το μήνυμα τους, σαν ελπίδα για τον κόσμο όλο αλλά και σαν υποχρέωση του κόσμου όλου, να σταθεί κοντά τους και να στηρίξει τα όνειρά τους. Να τα στηρίξουμε όχι με κριτήριο την όποια φυσική ή βιολογική τους κατάσταση, αλλά γιατί το δικαίωμα στην ποιοτική ζωή και το όνειρο, είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου».

eidikoxroma4

eidikoxroma5

Αυτή η φιλοσοφία αποτελεί οδοδείκτη στη συνολική δράση και τις ευαισθησίες της ΟΠΑΠ Κύπρου, τόνισε ο κύριος Αλετράρης, «για αυτό και ανταποκριθήκαμε αυθόρμητα στην σχετική παράκληση της αγαπητής Διευθύντριας του Σχολείου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση αυτού του εύχρηστου χώρου με παιχνίδια και όργανα γυμναστικής. Γιατί ακριβώς και το παιχνίδι και η άσκηση, αποτελούν δικαίωμα για το κάθε παιδί».

eidikoxroma6

Συγκινημένος ο κύριος Αλετράρης από την αποδοχή της οποίας έτυχε ο χώρος από τα παιδιά, εξέφρασε το σεβασμό του για το έργο που το Ειδικό Σχολείο Λευκωσίας παράγει και ομολόγησε ότι: «Ως ΟΠΑΠ Κύπρου, αισθανόμαστε ότι σήμερα ήρθαμε εδώ όχι για να δώσουμε, αλλά για να πάρουμε. Και πήραμε πολλά και ακριβά, και προπαντός αληθινά, από την αγάπη των παιδιών μας!» Κι έχει δίκαιο ο κύριος Αλετράρης γιατί η χαρά και το χαμόγελο των παιδιών, είναι ο κόσμος όλος!

eidikoxroma7

Δειτε Επισης

Απετράπησαν τα απεργιακά μέτρα στο ΡΙΚ-Συμφώνησαν σε οδικό χάρτη ΥΠΟΙΚ, Δ.Σ. και συντεχνίες
Ενεργοποιείται τέλος του μήνα η πρόσβαση ΑΕΥ, νοσηλευτών και μαιών στο Αρχείο Δικαιούχου
Η Chelco VAT γιόρτασε δέκα χρόνια παρουσίας στον χώρο του ΦΠΑ στην Κύπρο
Πότε και για ποιο λόγο θα είναι κλειστά για την εξυπηρέτηση του κοινού τα ΚΕΠ
Το διήμερο επιστημονικό συνέδριο του ΠΔΣ ενόψει της επετείου της τουρκικής εισβολής
ΙδΕΚ: Στον παλμό της καινοτομίας το 4ο «The Bash! 2024»
Στο ΕΒΕ Λευκωσίας ο Πρέσβης της Κίνας-Συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας
CBN Young Dragon Awards: Tρέχει η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων-Σε εξέλιξη μέχρι τις 31 Ιουλίου
ΟΕΒ: Η τηλεργασία στο επίκεντρο της 15ης συνάντησης του SLRNetwork
Μαρίνος Βουκής: Οι τρεις στόχοι του CSR Cyprus και ο ενισχυμένος ρόλος που διαδραματίζει