Coffee Island: Μοναδική ποιότητα καφέ

Η Coffee Island ιδρύθηκε το 1999, στην καρδιά της Πάτρας, μετουσιώνοντας την αγάπη του ιδιοκτήτη για καφέ σε ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο με μοντέρνα στοιχεία. Η μοναδική ποιότητα καφέ που πρόσφερε, ξεχώρισε και έθεσε τις βάσεις για μια σχέση εμπιστοσύνης με τον καταναλωτή.

Η εμπιστοσύνη και η προτίμηση που έδειξε ο καταναλωτής στην ποιότητα του καφέ Coffee Island, αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στη μετέπειτα ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας, αφού σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στην Ευρώπη (482 καταστήματα), με έντονη παρουσία στην Ελλάδα, την Κύπρο, Αγγλία, Ρουμανία, Ελβετία, Καναδά, Αίγυπτο, Ντουμπάι.

Το 2009, μια δεκαετία αργότερα, η Coffee Island άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο, όπου και σημείωσε αντίστοιχα ραγδαία ανάπτυξη. Το δίκτυο καταστημάτων Coffee Island στην Κύπρο, περιλαμβάνει 42 καταστήματα σε κομβικές βολικές τοποθεσίες σε όλες τις επαρχίες, ενώ το ενδιαφέρον για συνεχή και υγιή επέκταση αποτελεί πάγια προτεραιότητα της εταιρείας.

Πρώτη στη ψηφιακή εποχή

Πέρα από την ανάπτυξη του δικτύου των καταστημάτων της, η Coffee Island πέρασε πρώτη στην ψηφιακή εποχή. Τον Οκτώβριο του 2018 προχώρησε στην δημιουργία ιστοσελίδας (www.coffeeisland.com.cy), δίνοντας την επιλογή στους καταναλωτές να πλοηγηθούν σε ένα ψηφιακό κατάστημα Coffee Island, να μάθουν σημαντικές πληροφορίες για το brand, την ιστορία και τις χώρες προέλευσης των διάφορων ποικιλιών καφέ και το σημαντικότερο: να καταχωρήσουν τις παραγγελίες τους εύκολα, γρήγορα και απλά!

Παράλληλα, οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την υπηρεσία παράδοσης (delivery) που ήταν ήδη διαθέσιμη και ισχύει ως σήμερα, έτσι ώστε να ολοκληρώσουν και να απολαύσουν απρόσκοπτα την παραγγελία τους.

Δύο χρόνια μετά, η ψηφιακή εμπειρία Coffee Island, αναβαθμίστηκε με το λανσάρισμα του My Coffee Island App και του συστήματος επιβράβευσης My Rewards, στο οποίο συμμετέχουν τόσο οι online παραγγελίες μέσω του My Coffee Island App και Web όσο και οι παραγγελίες με φυσική παρουσία στο κατάστημα (Tap Me). Το My Rewards επιβραβεύει τις συνολικές αγορές του καταναλωτή με εκπτώσεις και άλλα οφέλη.

Τα τελευταία χρόνια και με την ανάπτυξη των online παραγγελιών, η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με aggregators για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης του πελάτη.

ci2

Η προτίμηση στο εσπρέσο

Όταν η αλυσίδα έκανε την εμφάνισή της στο νησί το 2009, ο Κύπριος καταναλωτής προτιμούσε τον στιγμιαίο καφέ ή/και τον έτοιμο συσκευασμένο. Οι συνήθειες αυτές άλλαξαν με την ενημέρωση και εξοικείωσή του με ποιοτικότερες επιλογές σε προσιτές τιμές.

Σήμερα, ο Κύπριος καταναλωτής δείχνει μια ξεκάθαρη προτίμηση στα ροφήματα με βάση το εσπρέσο, δίνοντας ολοένα και περισσότερη σημασία στην ποιότητα του καφέ. Αυτό ενθαρρύνει την αυξημένη ζήτηση καφέδων με διαφοροποιημένα και πιο εξειδικευμένα γευστικά προφίλ από ποικιλίες εξαιρετικής ποιότητας (π.χ. μονοποικιλίες, βιολογικές καλλιέργειες, Microfarm).

Προφανώς γίνεται πιο ευαίσθητος σε θέματα που αφορούν τη σχέση ποιότητας και τιμής (value for money), ενώ παράλληλα έχει εξοικειωθεί με την ιδέα να απολαμβάνει τον αγαπημένο του καφέ στον δικό του χώρο (take away, delivery), κάτι που ευνοεί την ανάπτυξη του ecommerce, αλλά και συνεργιών με aggregators.

Για την Coffee Island ο καφές είναι επιστήμη, αλλά και μεράκι! Αφουγκράζεται τις τάσεις του καταναλωτή και επενδύει συνεχώς στην αναβάθμιση και στον εμπλουτισμό της διαθέσιμης προϊοντικής της γκάμας, η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε εξαίρετες ποικιλίες και είδη καφέ, αλλά και σε επιλογές πέραν του καφέ, όπως πρωτεϊνούχα ροφήματα, παγωμένα τσάγια, συνοδευτικά σνακ, αναλώσιμα, κ.ά.

Παράλληλα και μέσα στα πλαίσια της έμφυτης ανάγκης της για συνεχή βελτίωση, αναβαθμίζει συνεχώς την εμπειρία κατανάλωσης τόσο στο κατάστημα όσο και μέσα από τις προσφερόμενες υπηρεσίες της, με στόχο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του καταναλωτή.

c3

Οι χώρες προέλευσης

Το καφεόδεντρο ευδοκιμεί σε χώρες με τροπικό κλίμα όπως η Κολομβία, η Βραζιλία το Περού, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Ινδία κ.ά. που βρίσκονται στην περιοχή γύρω από τον Ισημερινό (μεταξύ των τροπικών του Καρκίνου και Αιγόκερου) ή τη «Ζώνη του καφέ», όπως αλλιώς ονομάζεται. Από αυτές τις χώρες λοιπόν προέρχονται και οι ποικιλίες του καφέ που προσφέρει η Coffee Island.

Δίνοντας δε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα της πρώτης ύλης, συνεργάζεται απευθείας με τους καλλιεργητές στις χώρες παραγωγής καφέ (direct trade), αναπτύσσοντας μακροχρόνιες και αμοιβαία επωφελείς σχέσεις μαζί τους.

Μέσα από τον σεβασμό της στους μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς και την εξασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας καφέ, τον Οκτώβριο του 2014, δημιούργησε το MicroFarm Project, που προχωρά στη διάθεση περιορισμένων ποσοτήτων specialty (SCAA 86+) καφέ (limited edition) από συγκεκριμένες

φάρμες ανά τον κόσμο για την παρασκευή κρύων και ζεστών, ανάλογα με την εποχή, ροφημάτων στο espresso bar, αλλά παρέχοντας και υψηλής ποιότητας specialty ποικιλία καφέ για την παρασκευή τους στο

σπίτι.

c4

c5

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Λεωφόρος Στροβόλου 254, 2048, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλέφωνο: 22333744

Ε-mail: info@coffeeisland.com.cy

Ιστοσελίδα: www.coffeeisland.com.cy

Fb: https://www.facebook.com/CoffeeIslandCyprus/

Δειτε Επισης

Η ευρωπαϊκή οδηγία για διαχειριστές και αγοραστές πιστώσεων-Δέσμη εναρμονιστικών νομοσχεδίων στην Βουλή
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Απεικονιστικών Κέντρων Ιατρικής
Εγκαινιάστηκε το πάρκο Γκογκέν στο Ζακάκι-Ο δημόσιος κήπος της δυτικής Λεμεσού (photos)
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για αιτήσεις από κουρεμένους καταθέτες-Η καταληκτική ημερομηνία
Πώς η ελληνική Kaizen Gaming κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών GameTech παγκοσμίως
Ο υπέροχος κύριος John Malkovich στην Κύπρο
Ξεκαθαρίζει η Primetel: Ανανέωση της συμφωνίας διανομής αθλητικού περιεχομένου με τη Cyta
Σε τροχιά υλοποίησης γραμμικό πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον ποταμό Γιαλιά(pics)
Cali Resort & Spa: Ανακοίνωσε opening το νέο πεντάστερο για ενήλικες, μέλος της Louis Hotels
«Μια από τις ιστορίες επιτυχίας της MUFG το κυπριακό γραφείο»-Η αλματώδης ανάπτυξη και τα επόμενα πλάνα