Το Youth Makerspace γιόρτασε πέντε χρόνια λειτουργίας

Με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 20 Μαΐου, το Youth Makerspace γιόρτασε 5 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στη νεολαία, διοργανώνοντας το πρώτο φεστιβάλ «MakersFair» στην Κύπρο. Βασισμένο στο κίνημα δημιουργίας Makers Movement, το φεστιβάλ τεχνολογίας συμπεριλάμβανε διάφορα διαδραστικά εργαστήρια STEAM και ήταν ανοιχτό στο ευρύ κοινό αλλά και σε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες δημιουργούς.

Στο φεστιβάλ παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία του ο ΠτΔ κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου για αυτό το εξαιρετικό κέντρο, και όπως δήλωσε «πρέπει να φέρουμε τους νέους μας κοντά στην τεχνολογία, να τους κατευθύνουμε προς τα νέα επαγγέλματα».

Με τη σειρά του Προέδρος του ΟΝΕΚ, Κλεάνθης Κουτσόφτας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του δηλώνοντας ότι, «Τo Makerspace κατάφερε να καταξιωθεί ως ένας χώρος που εμπνέει και προωθεί τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τη συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών, εμπειρογνωμόνων αλλά και νέων, με θέληση για μάθηση και δημιουργία».

Η Αναπληρώτρια Εκ. Διευθύντρια του ΟΝΕΚ, Μαρία Μιλτιάδου έκανε μια αναδρομή με αναφορές στην ίδρυση και τη λειτουργία του Makerspace καθώς και σε έργα που σηματοδότησαν τη δράση του ενώ ο Δήμαρχος της Λάρνακας Αντρέας Βύρας αναφέρθηκε στη συνεργασία της Λάρνακας με τον ΟΝΕΚ για την υλοποίηση του προγράμματος.

Το φεστιβάλ εμπλούτισαν επίσης εμπνευσμένες ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου της τεχνολογίας, με θέματα όπως το 3D printing και την εικονική πραγματικότητα. Το «Makers Fair» φιλοδοξεί να προσφέρει στην τοπική κοινότητα την ευκαιρία να καλλιεργήσει ουσιαστικό διάλογο και να γίνει πόλος έλξης ιδεών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Youth Makerspace μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δειτε Επισης

Το Limassol Blu Marine σε αποκριάτικους ρυθμούς το τριήμερο των καρναβαλιών
Εκδήλωση ΟΠΑΠ Κύπρου με τους πράκτορες συνεργάτες της
Το επιχειρείν της Κύπρου σε... αναμμένα κάρβουνα (pics)
Το Paradox Museum Limassol μπαίνει σε ρυθμούς καρναβαλιού
Καρναβάλι ξανά στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
City of Dreams Mediterranean: Μια φαντασμαγορική βραδιά με Δέσποινα Βανδή και Γιώργο Λιβάνη
To ίδρυμα ENAVSMA έκλεισε πανηγυρικά τις εορταστικές εκδηλώσεις του με τον Κωστή Μαραβέγια
Η Hyundai κατέκτησε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC)
Γιόρτασε τον Άγιο Βαλεντίνο με μία ρομαντική απόδραση στο ξενοδοχείο Annabelle
Φιλανθρωπική εκδήλωση αγάπης και προσφοράς απο ΠΑΣΥΚΑΦ και Counsellor