CEO Remedica: Η οικονομική σταθερότητα για βιώσιμο ΓΕΣΥ

Απαιτείται συλλογική δέσμευση, συνεργασία και καινοτομία για τη συνεχή βελτίωση του Γενικού Συστήματος Υγείας και τη διασφάλιση της ευημερίας των ασθενών μας, δήλωσε ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Remedica, Δρ. Μιχάλης Νεοπτολέμου, ενώπιον του 6ου «Cyprus Healthcare Conference» που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου, στο Hilton Nicosia.

Σε χαιρετισμό του στο Συνέδριο, ο Δρ. Νεοπτολέμου επεσήμανε: «Δουλεύοντας χέρι-χέρι, μπορούμε να αγκαλιάσουμε την καινοτομία, να βελτιώσουμε την πρόσβαση σε πρωτοποριακές θεραπείες και να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς σε όλη την Κύπρο λαμβάνουν το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας.»

Ανέφερε επίσης ότι κατά τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ΓΕΣΥ εντοπίστηκαν σημαντικά κενά και αδυναμίες, και είναι ζωτικής σημασίας η εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπισή τους. Η οικονομική σταθερότητα, τόνισε, αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ, προσθέτοντας ότι, «με την ενίσχυση της οικονομικής διαχείρισης, την βελτιστοποίηση της κατανομής των πόρων και την προώθηση της αποδοτικότητας μπορούμε να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την επιτυχία του ΓΕΣΥ για τα επόμενα χρόνια».

Ο Δρ. Νεοπτολέμου διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η Remedica, ως βασικός παράγοντας στη φαρμακοβιομηχανία, παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να υποστηρίξει τους στόχους του ΓΕΣΥ και να βελτιώσει τα θεραπευτικά αποτελέσματα των ασθενών.

Το 6ο Cyprus Healthcare Conference διοργάνωσε η IMH με κύριο χορηγό τη Remedica. Παρούσα και η Υπουργός Υγείας, κυρία Πόπη Κανάρη ενώ στο διαρκώς γεμάτο από κορυφαίους επιστήμονες και εξειδικευμένους εισηγητές

panel, μετείχε και ο Ανδρέας Χατζηπαναγής, επικεφαλής πωλήσεων για την Κύπρο, της Remedica. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηπαναγής, συντόνισε τη συζήτηση με θέμα: «Η αγορά των φαρμάκων στην Κύπρο».

Στο Συνέδριο αναπτύχθηκαν τα θετικά και αρνητικά στοιχεία από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του ΓΕΣΥ, επισημάνθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι που μπορεί να ελλοχεύουν από τυχόν κακοδιαχείρισή του, προτάθηκαν εποικοδομητικές εισηγήσεις, και τονίστηκε η ανάγκη ποιοτικής βιωσιμότητας του συστήματος.

Κοινό στοιχείο ήταν πως, η Υγεία συνιστά δικαίωμα κα αγαθό που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες.

Στο Συνέδριο, εκπροσωπήθηκαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη:

Ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός κι εκτός ΓΕΣΥ, προσωπικοί και ειδικοί Ιατροί, επιστημονικές εταιρείες, κλινικά εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, φαρμακευτικές εταιρείες, διανομείς φαρμάκων, ασφαλιστικές εταιρείες, επενδυτές, εταιρείες ιατρικού εξοπλισμού, εισαγωγείς, ιατροί εκτός συστήματος υγείας και, ασφαλώς οι ασθενείς.

Δειτε Επισης

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι της «Larnaca Public Transport»-Προχωρούν σε 24ωρη απεργία
Ένατος αγώνας δρόμου ΑΛΦΑΜΕΓΑ RUN AS ONE στις 20 Οκτωβρίου και με στόχο να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ συμμετοχών
Η διαδραστική ενέργεια της Anytime για στήριξη της ασφαλούς οδήγησης-«Εδώ δεν παίζουμε με την οδήγηση»
Νέα εκστρατεία ΕΚΚ για την αυξανόμενη επίδραση των ΜΚΔ και των finfluencers στις χρηματοοικονομικές αγορές
Επίσημος destination partner του Inspire Festival 2024 η ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Χ. Προύντζος: Το μεγαλύτερο γεγονός επιχειρηματικότητας που έγινε ποτέ στη Λευκωσία το Inspire 2024 (video)
ΚΝΕ: Μηνιαία συνάντηση των μελών του με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας
GrantXpert Consulting: Επιτυχημένο σεμινάριο για ανάπτυξη ανθεκτικών ηγετικών στελεχών σε Λάρνακα και Λευκωσία
DiscoverEU: Ευκαιρία σε νέους και νέες 18 ετών να εξερευνήσουν την πλούσια ποικιλομορφία της Ευρώπης μέσω ταξιδιών
Οι 19 επιχειρηματίες που πριν από 64 χρόνια οραματίστηκαν και ίδρυσαν την ΟΕΒ-Η πορεία μέσα στον χρόνο