Έρευνα KPMG: Η τεχνολογία και οι τρεις πιθανές διαδρομές του τομέα της υγείας

Σημαντικά ευρήματα κατέδειξε η έκθεση «Healthcare Horizons», που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τη KPMG Global Healthcare.

Το Healthcare Horizons εξετάζει τις προκλήσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και τις μελλοντικές τάσεις, για να χαράξει μια πορεία προς ισότιμο και ουσιαστικό μετασχηματισμό, όπου η τεχνολογία, η κοινότητα και το εργατικό δυναμικό αξιοποιούνται ταυτοχρόνως με στόχο την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών υγείας προς όφελος των ασθενών.

Ο Michael Allen, Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της KPMG Health and Human Services (HHS), Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσίασε τα κύρια ευρήματα της έρευνας, στο πλαίσιο του 6ου Cyprus HealthCare Conference, που παρουσίασε η Remedica.

Όπως είπε, στο ταξίδι μετασχηματισμού της υγειονομικής περίθαλψης υπάρχουν τρεις πιθανές διαδρομές:

Η επιστροφή στην προ της πανδημίας εποχή, του «business as usual», στην αποξενωμένη, που είναι η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία ενώ η τρίτη, και πιο ευεργετική για την κοινωνία, είναι η διαδρομή της συμπερίληψης μέσα από αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού, των κοινοτήτων και της τεχνολογίας.

Στη συνέχεια ανέλυσε τις μελλοντικές τάσεις και προβλέψεις βάσει της έκθεσης, για να υποδείξει πως η ψηφιακή τεχνολογία αναμένεται να μεταμορφώσει τις εμπειρίες, τα οικοσυστήματα και τις κλινικές λειτουργίες.

Επίσης, η τεχνολογία και τα δεδομένα θα βοηθήσουν στη βελτίωση των εμπειριών των ασθενών και του εργατικού δυναμικού. Το εργατικό δυναμικό θα διαθέτει μικρο-πιστοποιητικά, και η τεχνητή νοημοσύνη και οι γνωστικές τεχνολογίες εκτιμάται πως θα βοηθήσουν στην απελευθέρωση των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από καθήκοντα ρουτίνας.

Ο ειδικός, εξήγησε ότι στο μέλλον οι κοινότητες θα ενεργοποιηθούν για αντιμετώπιση σύνθετων κοινωνικών προκλήσεων με αντίκτυπο στην υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ανθρωπότητα θα γίνει μάρτυρας της ενδυνάμωσης της κοινότητας και του αισθήματος ανάληψης συλλογικής ευθύνης σε θέματα υγείας του πληθυσμού, της κοινοτικής υγείας και περίθαλψης.

Οι κοινότητες, συμπλήρωσε, θα έχουν ως οδηγό τα δεδομένα (data) μέσω των οποίων, πρέπει κανείς να αναμένει έναν εντελώς νέο ρόλο της της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.

Δειτε Επισης

Ιωάννα Φιάκκου: Αδιαπραγμάτευτη η ανάπτυξη της ΕΑΣ-Στόχος η εμπιστοσύνη παικτών, αγοράς και κοινωνίας
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: «Σύγχρονες τάσεις στην τραπεζική: Προκλήσεις και κίνδυνοι»
Mastercard: Έρχεται ξανά το «Level up with Mastercard» στις Foody παραγγελίες με πλούσια δώρα
Σωτήρης Σκιαδάς: Ο σκοπός της PadelPro...Να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του padel στην Κύπρο (video)
Η ImarComms λανσάρει το νέο short course «AI in Digital Marketing»
Bird Aviation: Επενδύει σε νέες εγκαταστάσεις στη Λάρνακα-Το νέο έργο που υλοποιεί
Deal στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας-Συγχωνεύονται Red Wolf και Ogilvy Κύπρου
Inspire 2024: Το Cocktail Stage κερνάει Business on the Rocks
Η Ακαδημία Γυναικών Επιχειρηματιών Κύπρου ξεκινά τη δεύτερη χρονιά της με 50 νέες συμμετέχουσες
Η Universal Life τίμησε τους κορυφαίους ασφαλιστικούς συμβούλους της