Χορηγία Κατηγορίας Οικονομία

Κρίσιμη εβδομάδα για την ΑΤΑ-Κλειδώνουν τις αποφάσεις τους οι κοινωνικοί εταίροι

Συναντώνται σήμερα οι τέσσερις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ΠΑΣΥΔΥ για να προβούν από κοινού σε μία αποτίμηση της μεσολαβητικής πρότασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ) και ενδεχομένως να καθορίσουν πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για να ενημερώσουν επί της πρότασης τις οργανώσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τα εκτελεστικά όργανα των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ έχουν ήδη συζητήσει την πρόταση και έχουν ανακοινώσει ότι αυτή δεν τους ικανοποιεί.

Η εκτελεστική Επιτροπή της ΠΑΣΥΔΥ θα συνεδριάσει αύριο στις 9.30 για να λάβει την απόφαση της επί της πρότασης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θα δώσουν στον Υπουργό Εργασίας την τελική τους θέση επί της πρότασης την ερχόμενη Παρασκευή κατά την κοινή τους συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις που θα γίνει στις 10.00, στο Υπουργείο Εργασίας.

Η σημερινή κοινή συνάντηση των τεσσάρων συντεχνιών θα πραγματοποιηθεί στις 14:00 στα γραφεία της ΠΕΟ.

Προηγουμένως, στις 11.30 συνεδρίασε το Συμβούλιο Διοίκησης της ΔΕΟΚ μαζί με τις κλαδικές οργανώσεις της συντεχνίας για να συζητήσει την πρόταση του Υπουργού Εργασίας.

Διαβάστε εδώ: ΔΕΟΚ: Το κρίσιμο διακύβευμα για ΑΤΑ και πώς προχωρά η συντεχνία

Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Μάϊου, θα τεθεί ενώπιον του ΔΣ της ΠΟΕΔ η πρόταση του Υπουργού για την τελική της τοποθέτηση. 

Όσον αφορά τις εργοδοτικές οργανώσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΒΕ που αποτελείται από 35 άτομα, θα συνεδριάσει για το θέμα αύριο στις 4.00 το απόγευμα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη, στις 4.00 το απόγευμα και ενδεχομένως κάποια μέλη της Επιτροπής να συμμετάσχουν στη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ την περασμένη Παρασκευή ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας είχε αναφέρει ότι η πρόταση δεν ικανοποιεί την ΣΕΚ και επιδέχεται βελτιώσεων. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρία του Εκτελεστικού της Συμβουλίου, η ΠΕΟ ανέφερε ότι το περιεχόμενο της πρότασης απέχει πολύ από το κοινό πλαίσιο της απόφασης των συνδικαλιστικών οργανώσεων και δεν οδηγεί στην πλήρη αποκατάσταση της ΑΤΑ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΟΚ Ιωσήφ Αναστασίου είχε δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι η πρόταση του Υπουργού Εργασίας δεν προσεγγίζει στο σύνολο τις θέσεις της συντεχνίας αφού το ζητούμενο είναι η πλήρης αποκατάσταση της ΑΤΑ.

Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε χθες Δευτέρα η ΣΕΚ για την εργατική Πρωτομαγιά, ο Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την ελπίδα ότι στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν προσπάθειες από τους κοινωνικούς εταίρους με καλή και θετική διάθεση για να επιτευχθεί συμφωνία για την ΑΤΑ.

Δειτε Επισης

Η κλιματική αλλαγή «έκοψε» 3 δισ. δολάρια από την παγκόσμια οικονομία
Η Greenpeace κάνει λόγο για «πράσινο ξέπλυμα» μεγάλων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου
Νέο δίκτυο κρυπτονομισμάτων στη χρηματοδότηση ομάδων κατά του Ισραήλ
Κίνα: Ετήσια αύξηση 6,9% κατέγραψαν τα μεικτά έσοδα της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών
Διευρύνουν τις απώλειες οι τιμές πετρελαίου μετά την αναβολή της συνεδρίας ΟΠΕΚ
Ολοταχώς για νέα συρρίκνωση και στο δ΄ τρίμηνο η οικονομία της Ευρωζώνης
Αμετάβλητα στο 4% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Σουηδία
American Express: Οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί με την ταχύτερη ανάπτυξη το 2023
Το Ευρωκοινοβούλιο άναψε πράσινο για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε.
Κίνα: Εδραίωση του ρόλου της Mastercard στις χρηματοοικονομικές τραπεζικές συναλλαγές