O CEO της Χαραλαμπίδης Κρίστης στο 6o Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας

Τα τελευταία χρόνια γεωργία και κτηνοτροφία, επιδέχονται ριζικών αλλαγών. Τα περιθώρια ανταγωνιστικότητας ολοένα και αυξάνονται, δίνοντας θετικά μηνύματα στους επαγγελματίες του κλάδου για περισσότερη ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε νέες μεθόδους, τεχνολογίες και πρακτικές. Την ίδια ώρα όμως, υπάρχουν σε εκκρεμότητα διαχρονικές προκλήσεις οι οποίες αποτελούν τροχοπέδη στις προσπάθειες επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα για μετάβαση στη νέα εποχή.

Το 6ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας με Μέγα Χορηγούς την Ελληνική Τράπεζα και τον Στρατηγικό Συνεργάτη Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ, επιστρέφει για να εστιάσει στα σημαντικότερα ζητήματα και στα περιθώρια βελτίωσης της σημερινής κατάστασης.

Η κορυφαία σύναξη των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο θα εγκαινιάσει συζητήσεις που αποδεικνύουν το γεγονός ότι τομέας αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, ο οποίος σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη μεταποιητική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη Βιώσιμη και Αειφόρο Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Ειδική αναφορά θα γίνει στα γαλακτοκομικά προϊόντα ως μια «ένεση» για την τοπική οικονομία.

O Μάριος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ και συντονιστής της Α’ Ενότητας του Συνεδρίου θα μιλήσει για το γάλα και τη συνδρομή του προϊόντος στην οικονομική ανάπτυξη.

Με τίτλο «Γάλα: Η σταθερή και ισχυρή τροφή της Οικονομίας μας», ο κ. Κωνσταντίνου, έχει να πει πολλά. Άλλωστε, αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος της Κύπρου από τη μια και τον εντυπωσιακά μεγάλο όγκο των γαλακτοκομικών εξαγωγών στον πλανήτη, μπορεί να αντιληφθεί την σημαντικότητα του κλάδου.

Ενός κλάδου, που είναι ταυτόχρονα παραδοσιακός αλλά και υπερσύγχρονος και συνεχώς εξελισσόμενος. Όσο το ενδιαφέρον για την υγιεινή διατροφή που συνδυάζει και τις γευστικές αξίες μεγαλώνει, τόσο η γαλακτοβιομηχανία οφείλει να είναι πιο απαιτητική από τον ίδιο της τον εαυτό.

Ο τομέας μεγαλώνει, ο ανταγωνισμός εντείνεται, οι καταναλωτές έχουν πολλαπλάσιες επιλογές. Η συνεχής αναβάθμιση του ποιοτικού πήχη, είναι το κυριότερο όπλο για την ευημερία του κλάδου συνολικά, γεγονός που θα τονίσει, μαζί με τα σχετικά επιχειρήματα, ο CEO της εταιρείας.

Πλούσια θεματολογία

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στις 27 Ιουνίου στο Κτήμα Κουσιουμή, στη Λευκωσία, θα παρουσιαστούν, εξάλλου, επιτυχημένες περιπτώσεις κτηνοτροφικών μονάδων και πρακτικές μείωσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, ενώ, θα γίνει συζήτηση για τη χρήση εναλλακτικών ζωοτροφών για βελτίωση ποιότητας του γάλακτος. Αναφορά θα γίνει, εξάλλου, στο Νέο Στρατηγικό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 και στη βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της κτηνοτροφίας (ευρωπαϊκή νομοθεσία, κριτήρια ESG, καλές Πρακτικές). Εξίσου σημαντική είναι και η επικέντρωση στη γενετική βελτίωση αιγοπροβάτων κάτι που επίσης θα αναδείξει το Συνέδριο.

Κτηνοτρόφοι θα συνομιλήσουν, ακολούθως, για την αύξηση του κόστους στις φάρμες καθώς και τους τρόπους διαχείρισης και περιορισμού του (ενέργεια, νερό, ζωοτροφές, εργατικό δυναμικό).

Η προστιθέμενη αξία σε παραδοσιακά και καινοφανή (novel) γαλακτοκομικά προϊόντα της Κύπρου είναι αναπόσπαστο μέρος της εκδήλωσης όπως επίσης και οι επιχειρήσεις Αγροδιατροφής, ένας βασικός κρίκος του νέου μοντέλου κυκλικής βιοοικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Η σημασία της προώθησης στα προϊόντα ποιότητας ΠΟΠ/ΠΓΕ θα αναλυθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου, που απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της γεωργίας, αγελαδοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας, την παραγωγή γάλακτος και την τυροκομία, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως επιχειρηματικά στελέχη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και εξαγωγής προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), αλλά και οργανώσεις του τομέα. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.

Ποιους ενδιαφέρει

Το Συνέδριο απευθύνεται προς όλους όσοι ασχολούνται με τον τομέα της γεωργίας, αγελαδοτροφίας, αιγοπροβατοτροφίας, την παραγωγή γάλακτος και την τυροκομία, καθώς και προς επαγγελματίες από άλλους συναφείς κλάδους, όπως επιχειρηματικά στελέχη του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα (τομείς παραγωγής, μεταποίησης, εμπορίας και εξαγωγής προϊόντων, εφοδιασμού και υπηρεσιών), αλλά και οργανώσεις του τομέα. Απευθύνεται, επίσης, σε εκπροσώπους από κρατικούς και ημικρατικούς φορείς.

Πληροφορίες

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ.

Πληροφορίες

Μέγα Χορηγοί: Ελληνική Τράπεζα και Στρατηγικός Συνεργάτης Χαραλαμπίδης Κρίστης Λτδ

Ακαδημαϊκοί Συνεργάτες: Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΜΙΕΕΚ, Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ)

Υποστηρικτές (μέχρι στιγμής): Smyrillis Trading Co. Ltd, VitaΤrace Nutrition Ltd

Με τη στήριξη: DEMETRA: Developing Entrepreneurial skills & tools for woMEn in agriculture in Rural Areas, GAEA – Granting Access to Employment and Entrepreneurship in Agriculture for women

Υπό την αιγίδα: Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ), Ευρωαγροτικός, Νέα Αγροτική Κίνηση, Παναγροτική Ένωση Κύπρου (ΠΕΚ), Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ), Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN (Cyprus Business News), περιοδικό ΙΝ Βusiness, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Τα σχέδια επιχορηγήσεων για στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων το 2025-Το διαθέσιμο κονδύλι και ο προορισμός του
Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με συντεχνίες και ξενοδόχους ο Παναγιώτου-«Θα κλιμακωθεί η προσπάθεια»
Μ. Κεραυνός: Ευνοϊκή δημοσιονομική προοπτική, μειούμενο δημόσιο χρέος και ισχυρές οικονομικές προοπτικές
Απαντά με στοιχεία για ΕΟΑ ο Κωνσταντίνος Ιωάννου-Εξέδωσαν 2.131 πολεοδομικές και 2.302 οικοδομικές άδειες
Το καλύτερο ενιάμηνο όλων των εποχών στον τουρισμό-«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ασιόδοξοι»
Για πρώτη φορά σε επίπεδο Α η κυπριακή οικονομία-Πού στηρίζει την αναβάθμιση σε Α- ο οίκος Scope Ratings
Ολοκληρώνεται το 2025 ο δρόμος Αστρομερίτη προς Ευρύχου-Ορίζοντας το 2026 για προσφορές της γ' φάσης
Δεκαπέντε πολιτογραφήσεις για απασχολούμενους σε εταιρείες υψηλής ειδίκευσης την τελευταία τριετία
Δύο οι μνηστήρες για τη διαχείριση του Αστεροσκοπείου Τροόδους-Οι προσφορές που υπέβαλαν
Κλέβει τις εντυπώσεις το νέο Jumbo στη Λευκωσία-Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του πολυκαταστήματος