Συμφωνία για κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος που θα συνδέει Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ

Σε συμφωνία για την κατασκευή του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών ANDROMEDA που θα διασυνδέει την Ελλάδα, με την Κύπρο και το Ισραήλ, κατέληξαν η Tamares Telecom, κορυφαίος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής, διαχειριστής δικτύων οπτικών ινών και θυγατρική εταιρεία της Aluma Infrastructure Fund, και η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία και φορέας τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Grid Telecom και της Tamares Telecom για το σύστημα ANDROMEDA θα προσφέρει προηγμένες λύσεις μεταφοράς δεδομένων, μέσα από τη δημιουργία μίας νέας τηλεπικοινωνιακής γέφυρας μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Προστίθεται ότι αξιοποιώντας τις στρατηγικές γεωγραφικές θέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ, το διηπειρωτικό καλωδιακό σύστημα οπτικών ινών θα παρέχει συνδέσεις τεχνολογίας αιχμής με διεθνή εμβέλεια σε πελάτες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών χονδρικής, σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, τη Μεσόγειο και την Αραβική Χερσόνησο. Με αυτό τον τρόπο θα αναπτυχθεί μία εναλλακτική ψηφιακή λεωφόρος μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, που αναμένεται να έχει αποφασιστική συμβολή στην ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Η Grid Telecom, αναφέρεται, που αναδεικνύεται σε κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο χονδρικής στην ελληνική αγορά, στηρίζει την ταχεία ανάπτυξή της στο εκτεταμένο οπτικό δίκτυο του ΑΔΜΗΕ στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, ενοποιώντας το με δικά της διεθνή σημεία παρουσίας και ζεύξεις οπτικών ινών που αναπτύσσει συνεχώς.

"Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ δημιουργεί έτσι ένα νέο σημαντικό ουδέτερο κόμβο συνδεσιμότητας ανοικτής πρόσβασης, στην ευρύτερη περιοχή  Βαλκανίων - Μεσογείου, επιτυγχάνοντας μέγιστη ασφάλεια, ισχυρή εφεδρεία, διαφορισμό δικτύου και τις συντομότερες δυνατές διαδρομές για χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγή δεδομένων", προστίθεται.

Η Tamares Telecom διαχειρίζεται το ιδιόκτητο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα υψηλής χωρητικότητας TAMARES-NORTH που έχει εγκαταστήσει μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, το οποίο προεκτείνεται σε πολλαπλούς διεθνείς προορισμούς, παρέχοντας προσαρμοσμένες λύσεις επικοινωνίας μέσω προηγμένων υποδομών και υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους.

Η στρατηγική συμφωνία με την Grid Telecom για το νέο υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα ANDROMEDA ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Tamares Telecom για ενίσχυση των υποδομών της, επέκταση του διεθνούς δικτύου της και αύξηση των σημείων εισόδου της στην Ευρώπη, παρέχοντας μία νέα πύλη διασύνδεσης μέσω της Ελλάδας, στην Ανατολική Μεσόγειο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Το σύστημα ANDROMEDA, που θα διασυνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ, θα δημιουργήσει μία εναλλακτική κρίσιμη διέλευση μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής, μεγάλης γεωπολιτικής αξίας, η οποία θα εξασφαλίσει υπερυψηλή χωρητικότητα και εξαιρετικά χαμηλή υστέρηση στη μεταγωγή δεδομένων, ενώ μέσω πρόσθετων υποθαλάσσιων και χερσαίων συνδέσεων, θα προεκτείνεται δυτικά προς τα Βαλκάνια, την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη και ανατολικά προς την Αραβική Χερσόνησο και άλλους σημαντικούς προορισμούς".

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές