Powered by

Προς εφαρμογή η Συμφωνία Αποφυγής διπλής φορολογίας Κύπρου - Ολλανδίας

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατάληξη των διαβουλεύσεων συνομολόγησης συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με την Ολλανδία, σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο, Elke Merks-Schaapveld.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, στη συνάντηση ο Υπουργός προέβη σε σύντομη ενημέρωση για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας, αλλά και του αναπτυξιακού πλάνου της Κυβέρνησης. Τόνισε παράλληλα τη δέσμευση της νέας Κυβέρνησης για εφαρμογή οικονομικής πολιτικής στα πλαίσια αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας. Υπογράμμισε περαιτέρω ότι στην τρέχουσα συγκυρία η στενή συνεργασία, ο συντονισμός και η ανταλλαγή απόψεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, παρέχει τεράστια προστιθέμενη αξία.

Η Πρέσβειρα της Ολλανδίας, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών των ολλανδικών αρχών, που ανοίγει το δρόμο για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ολλανδίας στις 30 Ιουνίου 2023.

Διαβεβαίωσε παράλληλα τον Υπουργό Οικονομικών για την ετοιμότητας της Ολλανδίας για συνέχιση και ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Ολλανδίας, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε διμερές επίπεδο.

Κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων τόσο για θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, αλλά και τρόπων περεταίρω σύσφιξης τους σε θέματα οικονομικής συνεργασίας.

Δειτε Επισης

Andrew Bird: Συναρπαστικό βήμα στην καριέρα μου η Remedica-Τα πλάνα και το όραμα του νέου CEO
Σε βάθος χρόνου η αξιοποίηση του φυσικού αερίου στον «Πήγασο»-«Απαιτούνται χρόνια μέχρι την εκμετάλλευση»
Α. Παπακωνσταντίνου: Η αποκατάσταση των κουρεμένων, η οροφή στις αποζημιώσεις και πού διαφωνεί ο ΣΥΚΑΛΑ
Μ. Περδίος: Οι τάσεις στην διοίκηση και οι στρατηγικές της Louis Hotels για την επιτυχή λειτουργία των ξενοδοχείων της
Σώτος Τρικωμίτης: Αντίκτυπος στο σύνολο της αγοράς από το πάγωμα και ξεπάγωμα της ηλεκτροκίνησης-Θέλουμε απαντήσεις
Είδε ξανά τις συντεχνίες για την ΑΤΑ ο Γιάννης Παναγιώτου-Εξαντλεί κάθε περιθώριο για κοινά αποδεκτή λύση
Με ζημιές έκλεισε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία άνοδος
Στρατηγικές επιλογές Ε.Ε. για κλίμα στο Άτυπο Συμβούλιο Περιβάλλοντος με συμμετοχή Μαρίας Παναγιώτου (βίντεο)
Πάνω ο μέσος όρος απασχόλησης στην Κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο-Αύξηση στους εργοδοτούμενους ορισμένου χρόνου
Νίκος Χριστοδουλίδης: Στενοί συνεργάτες για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία οι ξένοι επενδυτές (video)