Powered by

Κ. Λετυμπιώτης: Ξέρουμε τα ονόματα στις νέες λίστες κυρώσεων από ΗΠΑ και Η.Β.

«H Κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο των λιστών των κυρώσεων που θα δημοσιοποιηθούν από ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο. Αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αυτές οι λίστες με νομικά και φυσικά πρόσωπα από την Κύπρο εντός της ημέρας», ανέφερε μιλώντας το πρωί στο κρατικό κανάλι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ερωτηθείς εάν περιλαμβάνονται στις λίστες πάροχοι υπηρεσιών, όπως λογιστικά γραφεία ή δικηγορικά γραφεία, ο κ. Λέτυμπιώτης ανέφερε ότι δεν μπορεί να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Μόλις δημοσιοποιηθούν οι λίστες θα είμαστε σε θέση να το σχολιάσουμε. Υπάρχουν νομικά πρόσωπα της Κυπριακής Δημοκρατίας», σημείωσε.

Όσον αφορά το πράσινό φως που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Έφορο Εταιρειών για τον απεγκλωβισμό εταιρειών που είχαν έμμεση σχέση με τις εταιρείες υπέστησαν κυρώσεις, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Έφορο Εταιρειών.

«Η ίδια ζήτησε νομική γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, η οποία παραδόθηκε την Τρίτη ή τη Τετάρτη. Ευελπιστούμε ότι μέχρι σήμερα θα μπορέσει να λυθεί αυτό το ζήτημα και να προχωρήσει σε αυτές τις αλλαγές για να μπορέσουν οι όποιες εταιρίες είχαν έμμεση σχέση με τα νομικά πρόσωπα στις λίστες κυρώσεων να απεγκλωβιστούν από τα τραπεζικά ζητήματα», είπε.

Δειτε Επισης

Άνοιξαν οι αιτήσεις για ενίσχυση γεωργών που πλήγηκαν από φυσικά φαινόμενα-Στα €12,3 εκατ. ο προϋπολογισμός
Μ. Παναγιώτου: Ο γεωργικός τομέας έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του στις κρίσεις-Πρέπει να προστατευθεί
Ν. Χριστοδουλίδης: Στρατηγικός εταίρος για μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό πανεπιστημιακό κέντρο το Πανεπιστήμιο Κύπρου
Συνεχίζει την πτωτική πορεία η ανεργία στην Κύπρο-Τα δημογραφικά δεδομένα των ανέργων
Άνοδο κατέγραψε την Τρίτη το Χρηματιστήριο
Στην παράταση το μέλλον της...καυτής πΑΤΑτας-Κλειστά χαρτιά από Παναγιώτου, αναμονή από κοινωνικούς εταίρους
Αυστηρό μήνυμα Χριστοδουλίδη για τον φορολογικό μετασχηματισμό-«1η Ιανουαρίου απαρέγκλιτα, καμία παρέκκλιση»
Προτεραιότητες κυπριακής Προεδρίας και διμερής συνεργασία σε επίσημη επίσκεψη Κεραυνού στην Αθήνα
Ενστάσεις επί των φορολογικών κινήτρων για το brain gain... Ζητούν διευκρινήσεις για το τι συνιστά «ταλέντο»
Διεκδικεί με ποινικές διώξεις φόρους ύψους €25 εκατ. από την Blue Ocean Yacht Management του Αμπράμοβιτς η Κ.Δ.