K. Σταυρίδης: Οικονομική βιωσιμότητα ΟΚΥπΥ και εμπειρία ασθενούς στους στόχους μας

«Η οικονομική βιωσιμότητα και η Διοικητική Αυτονόμηση είναι υψηλά στους στόχους μας», δήλωσε ο Κύπρος Σταυρίδης, Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥΠΥ).

Μιλώντας στο 6ο Cyprus HealthCare Conference που παρουσίασε η Remedica ο κ.Σταυρίδης έκανε αναφορά στη λειτουργία του Οργανισμού ενώ πέραν του θέματος της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων, έμφαση έδωσε και σε ζητήματα που σχετίζονται με την αναβάθμιση του κτιρίων και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Ο ΟΚΥπΥ είναι η ραχοκοκαλιά του ΓεΣΥ, ήταν μια από τις πρώτες του τοποθετήσεις, ενώ, ακολούθησε παρουσίασε του σχεδίου του για επίτευξη στρατηγικών στόχων και αναβάθμιση νοσηλευτηρίων και αυτονόμηαη.

Οι στρατηγικοί στόχοι

Η οικονομική βιωσιμότητα βρίσκεται υψηλά στους στόχους του Οργανισμού. Όπως επίσης και η Διοικητική Αυτονόμηση και η διαχείριση του προσωπικού του ΟΚΥπΥ. Στους στρατηγικούς στόχους του Οργανισμού, συγκαταλέγεται σύμφωνα με τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και η ψηφιακή μετάβαση καθώς και ο εκσυγχρονισμός Ιατρικού Εξοπλισμού. Η πιστοποίηση- διαπίστευση Νοσοκομείων αποτελεί επίσης βασικό στόχο για τον Οργανισμό ο οποίος διαρκώς επιδιώκει την αναβάθμιση των κτιριακών τους υποδομών. Πέραν των εγκαταστάσεων και του ανθρώπινού του κεφαλαίου, σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, ο Οργανισμός δίνει μεγάλη έμφαση και στην εμπειρία του ασθενούς.

Οι αριθμοί

Νωρίτερα, ο CEO αναφέρθηκε σε σειρά στατιστικών που αφορούν στον Οργανισμό. Όπως είπε, ο ΟΚΥπΥ αποτελείται από 9 Νοσοκομεία στα οποία εργοδοτούνται συνολικά 7420 υπάλληλοι, εκ των οποίων 782 είναι γιατροί. Είπε επίσης ότι συνολικά λειτουργούν 38 Κέντρα Υγείας και πως ο αριθμός των προσωπικών γιατρών ανέρχεται σε 100.

Σύμφωνα με τον κ.Σταυρίδη ο ΟΚΥπΥ διαθέτει στον στόλο του 75 Ασθενοφόρα σε 24 Σταθμούς, ενώ, δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στις ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Οργανισμού.

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων