Α. Αχιλλέως: Ενισχύουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των κυβερνητικών υπηρεσιών με το νέο πλαίσιο

«Το νέο πλαίσιο θα ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα για επιχειρήσεις, πολίτες και τον δημόσιο τομέα ευρύτερα», σύμφωνα με την Ανδριάνα Αχιλλέως, Διευθύντρια του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Απευθυνόμενη στο κοινό του Συνεδρίου «Framework for the Digital Transformation of the Government Services», με κεντρικό ζήτημα το ομότιτλο πλαίσιο, η κ.Αχιλλέως έκανε λόγο για μια καινοτομία.

Ακολούθως, ανέφερε ενώπιον του κοινού που παρέστη στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, ότι σκοπός του Τμήματος είναι η βελτίωση υπηρεσιών για τους πολίτες, η αύξηση παραγωγικότητας στη δημόσια υπηρεσία, η μείωση στα κόστη λειτουργίας και η εξοικονόμηση πόρων και χρόνου.

«Μέσω του Digital Services Factory (DSF), το Υφυπουργείο προωθεί αλλαγές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων», πρόσθεσε. Στο σημείο αυτό η κ. Αχιλλέως είπε πως το πλαίσιο, καθορίζει τον νέο τρόπο συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. «Η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών θα γίνεται με εύκολη μεθοδολογία (agile) και θα είναι σύμφωνα με τις πρόνοιες του service standard», διευκρίνισε.

Οι μίνι διαγωνισμοί θα αφορούν σε μικρές δέσμες ηλεκτρονικών υπηρεσιών και θα φιλοξενούνται στην υποδομή του DSF.

Τόνισε πως όλες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα πρέπει να καλούν τα διάφορα back-end συστήματα που υπάρχουν σήμερα στον δημόσιο τομέα. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η καλή και στενή συνεργασία ανάμεσα σε λειτουργούς πληροφορικής, λειτουργούς διαφόρων τμημάτων, στις ανάδοχες εταιρείες και στους ίδιους τους αναδόχους.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της, η Διευθύντρια του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υφυπουργείου είπε πως το Framework θα ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και θα φέρει τα ποθητά αποτελέσματα για επιχειρήσεις, πολίτες και τον δημόσιο τομέα ευρύτερα.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας
Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τα Εγκαίνια της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς