Powered by

Η UBS αναμένει κέρδος $35 δισ. από την εξαγορά της Credit Suisse

Ενίσχυση, ύψους σχεδόν 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την εξαγορά της Credit Suisse, αναμένει να λάβει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Υπό την πίεση των ελβετικών αρχών που ανησυχούσαν από πιθανή κατάρρευση της Credit Suisse, η UBS συμφώνησε να εξαγοράσει την προβληματική τράπεζα έναντι 3,25 δισ. δολαρίων στο πλαίσιο μιας βιαστικά διευθετημένης συμφωνίας τον περασμένο Μάρτιο.

Η UBS αναφέρει στα έγγραφα που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ότι η εξαγορά θα οδηγήσει σε "αρνητική υπεραξία" - όρος που σημαίνει ότι η τιμή που καταβάλλεται για την αγορά μιας εταιρείας είναι σημαντικά χαμηλότερη από την εύλογη αγοραία αξία και αποτελεί παράγοντα που επιφέρει κέρδος στον αγοραστή.

«Λόγω των συνθηκών της συναλλαγής, η τιμή αγοράς θα είναι χαμηλότερη από τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία που αναγνωρίστηκαν, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αρνητική υπεραξία στα έγγραφα εσόδων κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης» της εξαγοράς, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν αργά τη Δευτέρα.

Η UBS ανέφερε στα στοιχεία το ποσό των 34,8 δισ. δολαρίων, κέρδος που θα σημειωθεί στα βιβλία του δεύτερου τριμήνου της τράπεζας κολοσσού και το οποίο θα προκύψει μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Ο τραπεζικός κολοσσός αναφέρει επίσης ότι τα στοιχεία θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Η UBS εκτιμά επίσης ότι οι νομικές υποχρεώσεις μπορεί να κοστίσουν μέχρι και 4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Δειτε Επισης

Σαφές μήνυμα από τον οικονομικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου-Οι δασμοί θα επιβληθούν αν ο Πρόεδρος δεν λάβει συμφωνία
Παρατείνει την αναστολή των αντίμετρών της για τις ΗΠΑ μέχρι αρχές Αυγούστου η Ε.Ε.-Δεν καταφεύγει στο ACI
Δασμοί: Η «αναισθησία» των αγορών ενθαρρύνει τον Τραμπ να εκτοξεύει νέες απειλές κατά Ε.Ε. και τρίτων χωρών
Στηρίζει Ούρσουλα για τους δασμούς των ΗΠΑ ο Αντόνιο Κόστα-«Επίτευξη μιας δίκαιης συμφωνίας»
Η αντίδραση της Ε.Ε. στους δασμούς 30% από ΗΠΑ... Έτοιμη για συμφωνία, αλλά και για αντίμετρα αν χρειαστεί
Σε υψηλή επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά η Βουλγαρία-Αναβάθμιση από Scope Ratings
Ανακοινώσεις από Τραμπ...Δασμοί 30% στα προϊόντα που εισάγονται από την Ε.Ε. στις ΗΠΑ από 1η Αυγούστου
Ebury: Πιθανή ύφεση για τη Βρετανία νωρίτερα από τις προβλέψεις των αγορών
«ΑΑΑ» το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων... Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση η Morningstar DBRS
Γερμανία: Αύξηση 2,4% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων τον Ιούνιο