ΑΙ και ιδιωτικότητα: Ο Νικόλας Κουρτελλής παρουσιάζει ένα φλέγον θέμα

Τα σημερινά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα. Με την άφιξη ταχύτερων, πιο απαιτητικών δικτύων και εφαρμογών που τα υποστηρίζουν, οι παραδοσιακές λύσεις για τη διαχείρισή τους, δεν επαρκούν. Η απόδοσή τους είναι περιορισμένη μπροστά στις απίστευτες δυνατότητες που προσφέρουν τα νέα εργαλεία. Πρόκληση, δεν αποτελεί μόνο η προσαρμογή τους αλλά και η προστασία που μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες και στα προσωπικά τους δεδομένα.

Οι σύγχρονες μέθοδοι, από την άλλη, βασίζονται στη διατήρηση της ιδιωτικότητας εν μέσω μιας εποχής όπου, σταδιακά, τα ηνία παίρνει η τεχνητή νοημοσύνη. Στις πιο δημοφιλείς μεθόδους συγκαταλέγονται το υπολογιστικό νέφος και το edge computing καθώς θεωρούνται τα πλέον ασφαλή συστήματα που ικανοποιούν τις ανάγκες των μελλοντικών δικτύων και εφαρμογών.

Στο 2ο CITEA Digital Cyprus Conference 2023., που διοργανώνεται στις 22 Ιουνίου στο Hilton Nicosia, ο Νικόλας Κουρτελλής, Telefonica Research Co-Director και Head of Systems AI Lab (SAIL) της Telefonica I+D, θα αναλύσει τη σημαντικότητα του ΑΙ στα δίκτυα, με έμφαση τη νέα γενιά. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, που φέρει τον τίτλο «Powering the Next Generation Networks with Privacy-Preserving Artificial Intelligence», ο ειδικός θα επικεντρωθεί στο θέμα της διατήρησης της ιδιωτικότητας του χρήστη.

Στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων

Ο Νικόλας Κουρτελλής είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Επιστήμη και Μηχανική των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, ΗΠΑ (2012) και έχει στο ιστορικό του πάνω από 90 δημοσιεύσεις σχετικά με θέματα του Κλάδου. Επί του παρόντος, εστιάζει σε θέματα διατήρησης ιδιωτικότητας ΑΙ, σε διαρροές καθώς και ανάρμοστες συμπεριφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από τη χρήση της επαναστατικής αυτής τεχνολογίας.

Είναι μέλος σε τεχνικές επιτροπές κορυφαίων συνεδρίων και επιστημονικών περιοδικών, ενώ, το έργο του έχει δημοσιευτεί σε πολλά κορυφαία ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως τα Nature, New York Times, The Atlantic, New Scientist, Washington Post, Wired και άλλα. Το 2022, κατατάχθηκε στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο.

Αξιοποιώντας τη νέα τεχνολογία

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν οι νέες τάσεις των έξυπνων τεχνολογιών που αναμένεται να αναδιαμορφώσουν το επιχειρηματικό και κοινωνικό τοπίο τα επόμενα χρόνια. Το σπουδαίο γεγονός δεν περιορίζεται στην έξυπνη τεχνολογία, αλλά καλύπτει ευρεία θεμάτων που αφορούν στη ψηφιακή ζωή: Η πρώτη ενότητα με τίτλο «Innovation In Business» περιέχει ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικές με την καινοτομία στις επιχειρήσεις, ενώ, στο δεύτερο μέρος, το «All About Smart» οι Σύνεδροι θα ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις γύρω από την έξυπνη τεχνολογία και το πώς μπορούν να την αξιοποιήσουν στους Οργανισμούς τους. Το τρίτο μέρος φέρει τον τίτλο «Smart Cyprus: Todays Reality And Future Prospects» και θα περιέχει σειρά συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθούν οι τρέχουσες συνθήκες σε τοπικό επίπεδο και οι προοπτικές του μέλλοντος.

Σε ποιους απευθύνεται το Συνέδριο

Ενδιαφέρει στελέχη C-level κυπριακών εταιρειών από όλους τους τομείς της οικονομίας και σε υπεύθυνους λήψης αποφάσεων που επιδιώκουν να εξερευνήσουν και να αξιολογήσουν νέες τεχνολογίες και στρατηγικές προσεγγίσεις για την προώθηση της καινοτομίας και την εγκαθίδρυση ψηφιακής κουλτούρας στην επιχείρησή τους.

Για πληροφορίες και εγγραφές πατήστε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Οργανωτής: CITEA

Συντονιστής: IMH

Κύριος Χορηγός: ECOMMBX

Χορηγοί: Cablenet, Capacitor Partners, Datatech, Huwaei, IBM, KPMG, Kyndryl, NetU, Xenatus Global

Robotics Solution Partner: ASBIS

Εκθέτες: Fortinet, MS Electronics, Veracloud

Ακαδημαϊκός Χορηγός: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Υποστηρικτής: IMR/Πανεπιστήμιο ΛευκωσίαςΤΜ

Με την Στήριξη: ISACA Cyprus Chapter

Χορηγοί Επικοινωνίας: CBN portal, περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER, SUPER FM

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων