Στη Σύνοδο EU-MED 9 ο Υπ. Ενέργειας για την ενεργειακή ασφάλεια

Στην πρώτη Σύνοδο Υπουργών Ενέργειας των EU-MED 9, την Πέμπτη, στη Μάλτα, η οποία θα ασχοληθεί με την ενεργειακή ασφάλεια και την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, ο κ. Παπαναστασίου αναχωρεί το απόγευμα για τη Μάλτα, όπου αύριο, Πέμπτη, θα συμμετάσχει στις εργασίες της πρώτης Συνόδου των Υπουργών Ενέργειας των χωρών EU-MED 9, μαζί με τους ομολόγους του από Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία και Σλοβενία.

«Κατά τη Σύνοδο, οι αρμόδιοι Υπουργοί των εννέα μεσογειακών χωρών, μελών της ΕΕ, θα συζητήσουν τους τρόπους για ενίσχυση της ενεργειακής τους ασφάλειας και, παράλληλα, για επίσπευση των προσπαθειών τους για μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, στη βάση του στόχου της ΕΕ για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050», προστίθεται.

Σκοπός, σημειώνεται, «είναι η ανάπτυξη της Μεσογείου ως Κόμβου Πράσινης Ενέργειας (Mediterranean Green Energy Hub), μέσω του οποίου η εν λόγω ενέργεια θα μπορεί να μεταφέρεται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες».

Οι εργασίες της Συνόδου αναμένεται να ολοκληρωθούν με Κοινή Δήλωση των Υπουργών Ενέργειας των EU-MED 9.

Ο κ. Παπαναστασίου θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης.

Δειτε Επισης

Άλμα 3% στις τιμές πετρελαίου με ώθηση από τις προοπτικές προόδου στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας
Τα έργα και τα μέτρα της Κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα-Απαντά στο ΑΚΕΛ το Υπ. Εμπορίου
Ε.Ε.: Το σχέδιο απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο και οι γεωπολιτικές προκλήσεις
Πτώση των τιμών πετρελαίου καθώς η Fed βλέπει αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα
Άλμα για το αργό πετρέλαιο μετά τα χαμηλά τεσσάρων ετών
Κομισιόν: Το σχέδιο του REPowerEU για την απεξάρτηση της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια
Με τις δεύτερες υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών η Κύπρος
Νετανιάχου: Εντός του 2025 υπογράφεται η συμφωνία για την ηλεκτρική σύνδεση Κύπρου-Ισραήλ
Απώλειες 4% για το πετρέλαιο μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής
Διακανονισμό για ποσότητες φυσικού αερίου από «Αφροδίτη» και διάδρομο IMEC συζήτησαν Χριστοδουλίδης-Νετανιάχου