Powered by

ΗΠΑ: Πιθανή η επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το χρέος

Αισιόδοξος ότι μια συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου στο χρέος μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι μετά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. 

Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων της Βουλής δήλωσε ότι η "δομή του πώς διαπραγματευόμαστε έχει βελτιωθεί", σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν ακολούθησε τη συμβουλή του ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ και διόρισε κάποιον από τον Λευκό Οίκο που θα συνεργάζεται συνεχώς με τους Ρεπουμπλικάνους για να "δει αν μπορεί να καταλήξουμε σε συμφωνία".

Ο Μακάρθι ανέφερε ότι οι δύο πλευρές είναι ακόμα μακριά, αν και μια συμφωνία είναι πιθανή μέχρι το τέλος της εβδομάδας. "Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε", δήλωσε ο Μακάρθι μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο Μπάιντεν. "Είναι εφικτό να καταλήξουμε σε συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλήξουμε σε συμφωνία", ανέφερε.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν σημείωσε από την πλευρά του ότι έχει δώσει οδηγίες στο επιτελείο του να συνεχίσει τις καθημερινές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Ρεπουμπλικάνων για τα εκκρεμή ζητήματα.

Ανέφερε ακόμα ότι θέλει να επικοινωνήσει και πάλι με τους ηγέτες του Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα τηλεφωνικά και να τους συναντήσει όταν θα επιστρέψει από τη σύνοδο της G7. 

Σημείωσε ότι αν και χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά σε ένα ευρύ φάσμα δύσκολων θεμάτων, ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι υπάρχει ένα μονοπάτι για μια συμφωνία που θα οδηγεί σε αύξηση του ορίου του χρέους. 

"Το βασικό είναι ότι έχουμε όλοι μας καταλήξει σε συμφωνία πώς πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις", ανέφερε από την πλευρά του ο  ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ 

Νωρίτερα, το Reuters, επικαλούμενο πηγή με γνώση της κατάστασης, μετέδωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες την Κυριακή, αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής της G7 για να επικεντρωθεί στις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους.

Αυτό σημαίνει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ακυρώσει τις προγραμματισμένες επισκέψεις στην Αυστραλία και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Ο Μπάιντεν θα αναχωρήσει την Τετάρτη για την Ιαπωνία και αναμένεται πλέον να επιστρέψει στις ΗΠΑ την Κυριακή μετά την ολοκλήρωση της συνόδου της G7 με στόχο την ολοκλήρωση των συνομιλιών για το χρέος. 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί