Τον Ιούλιο τα Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας

Οι επιδόσεις σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί παγκόσμια προτεραιότητα που κινητοποιεί τις κυβερνήσεις, την κοινωνία των πολιτών και τις επιχειρήσεις προς την υιοθέτηση νέων πρακτικών. Η νέα πραγματικότητα, έχει αναδείξει την αναγκαιότητα οι οργανισμοί να στραφούν σε πιο ανθεκτικά μοντέλα και η χώρα μας αποτελεί μέρος αυτής της αλλαγής.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν, στην Κύπρο, ότι πρέπει να επενδύσουν στους δείκτες ESG καθώς μπορούν να τις βοηθήσουν να επιτύχουν μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα αλλά και αυξημένη αξία. Παράλληλα, Οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, υιοθετούν τις σωστές πολιτικές ESG και συμβάλλουν άμεσα στις προσπάθειες διαχείρισης της κλιματικής αλλαγής παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο αυτό, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο CSR Cyprus σε συνεργασία με την Υπηρεσία Συνεργατικών Εταιρειών και Κοινωνικών Επιχειρήσεων, την αρμόδια δημόσια αρχή της Κυπριακής Δημοκρατίας για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) πραγματοποιούν τα Βραβεία Καλών Πρακτικών Εταιρικής Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας.

Η διεξαγωγή των βραβείων αποσκοπεί στην προώθηση των κυπριακών επιχειρήσεων που διαχειρίζονται θέματα που αφορούν τόσο τις ίδιες όσο και τα ενδιαφερόμενα μέρη τους, μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας.

Οι Καλές Πρακτικές που υποβλήθηκαν θα αξιολογηθούν από Επιτροπή Αξιολόγησης σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: Στρατηγική Προσέγγιση Πρακτικής, Υλοποίηση Πρακτικής, Αποτελέσματα Πρακτικής. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος οντότητες που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Κύπρο.

Η απονομή των «Κυπριακών Βραβείων Καλών Πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) και Βιωσιμότητας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2023, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα.

Πληροφορίες

Οργανωτές: CSR Cyprus, IMH

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha TV, CBN (Cyprus Business News), GOLD magazine, IN Business magazine, Super FM, REPORTER portal

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων