Πότε έρχεται το e-kalathi στα κινητά των καταναλωτών

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν στη διάθεση τους οι καταναλωτές το e-kalathi, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργο Παπαναστασίου. Την ίδια ώρα, τονίζει ότι η μείωση του ΦΠΑ στις τιμές των καυσίμων αποτελούν προσωρινό και μη βιώσιμο μέτρο για τα οικονομικά του κράτους.

Το e-kalathi , δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να γνωρίζουν τις τιμές πώλησης των αγαθών, έτσι ώστε να επιλέγουν από που μπορούν να αγοράσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή με τον Υπουργό να εξηγεί σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι θα υπάρχει μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που θα βλέπει ο καταναλωτής την τιμή των προϊόντων που θέλει να αγοράσεις και θα υπάρχει δυνατότητα να φτιάχνει ένα καλάθι. Η εφαρμογή, γνωρίζοντας που βρίσκεται γεωγραφικά θα του υποδεικνύει που μπορεί να αγοράσεις το φθηνότερο καλάθι που έχει επιλέξει.

Το εργαλείο αυτό έχει δοκιμαστεί και στην Ελλάδα, από όπου, όπως είπε, έλαβαν βοήθεια και τεχνογνωσία από τη δική τους εμπειρία. Σημείωσε επίσης ότι με εισήγησης της Υπηρεσίας Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου εισηγήθηκαν τον μηδενισμό του ΦΠΑ σε προϊόντα που είναι βαριά στο καλάθι του νοικοκυριού και εισακούστηκαν.

Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα

Δεν είναι βιώσιμο μέτρο η μείωση του ΦΠΑ, στις τιμές των καυσίμων καθώς είναι προσωρινό μέτρο, ανέφερε επίσης μεταξύ άλλων.

Ο κ. Παπαναστασίου τόνισε ότι γίνεται σε βάρος των οικονομικών του κράτους, για να βοηθηθεί ο καταναλωτής εν μέσω ακρίβειας. Πρόσθεσε ότι η βιώσιμη λύση είναι να παραχθεί φθηνή ηλεκτρική ενέργεια με το φυσικό αέριο της περιοχής μας, αντί να βοηθούν τον καταναλωτή να αγοράσει την ακριβή ηλεκτρική ενέργεια.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, τις κάλεσε να κάνουν χρήση των σχεδίων του Υπουργείου μέχρι να δοθούν λύσεις χαμηλού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, όπως τα σχέδια επιχορήγησης φωτοβολταϊκών και το virtual net billing για παραγωγή ενέργειας με φωτοβολταϊκά σε άλλο γεωγραφικό χώρο. Συνέστησε επίσης στις επιχειρήσεις όπου είναι δυνατόν να εκμεταλλευτούν αυτά τα σχέδια, σε συνδυασμό και με αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Δειτε Επισης

Ετήσια αύξηση 25% στην εγγραφή οχημάτων την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2023
Αύξηση ελλείμματος εμπορικού ισοζυγίου το πρώτο τετράμηνο 2023
Πετρολίνα: Με κάθε αγορά καυσίμων κίνησης αξίας €25 και άνω, εκπτωτικά κουπόνια για TGI Friday’s
Οι ξηροί καρποί RIFAI στην Βάσσος Ηλιάδης Λτδ
Οι επτά άξονες για περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στους δρόμους της Κύπρου
Υπεραγορές: Κερδίζουν έδαφος τα private labels, διαρκείς πιέσεις για αυξήσεις
Λαμπερά εγκαίνια στο νέο «Destination Porsche» στη Λεμεσό
Προσεχώς συνάντηση Υπ. Εμπορίου με νέα πρόεδρο και μέλη της ΕΠΑ για e-καλάθι
Αλλάζουν διευθυντή «Mall of Cyprus» και «Mall of Engomi»
Προοπτικές και προκλήσεις του τομέα Γάλακτος και Τυροκομίας στην Κύπρο