Δημητριάδης: Κίνητρα σε developers για νέα διαμερίσματα ζητά το ΚΕΒΕ

Το ΚΕΒΕ εισηγήθηκε στον Υπουργό Οικονομικών να δοθούν κίνητρα προς τους developers και γενικά προς τους κατασκευαστές κατοικιών ώστε να αυξηθεί σημαντικά η προσφορά κατοικιών ή διαμερισμάτων στην Κύπρο, ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ, Ανδρέας Δημητριάδης.

Αναφερόμενος στο θέμα της αύξησης των ενοικίων, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως μιλώντας με κάποιους κατασκευαστές κατοικιών φαίνεται πως αν δοθούν κάποια κίνητρα θα μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και σε ένα με ενάμισι χρόνο, να μπουν αρκετά νέα διαμερίσματα ή σπίτια για σκοπούς ενοικίασης προς τον Κύπριο.

Επιπρόσθετα ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως πριν λίγες ημέρες η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΒΕ είχε συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που επηρεάζουν τον επιχειρηματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των δανειστικών επιτοκίων, των καταθετικών επιτοκίων, θέματα που αφορούν φορολογικά όπως είναι η επιστροφή και απαλλαγή καταβολής ΦΠΑ για κεφαλαιουχικές δαπάνες σε επιθυμητούς τομείς.

Επίσης, συνέχισε, όσον αφορά τα τραπεζικά θέματα συζητήσανε ότι οι χρεώσεις των τραπεζών για μεταφορές χρημάτων και ελέγχου κατά του ξεπλύματος είναι εξαιρετικά υψηλές και φτάνουν σχεδόν του 1% του συνολικού ποσού.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ακόμη πως συζήτησαν διάφορα άλλα θέματα που αφορούν δάνεια από εταιρείες σε διευθυντές, τα ποσά τα οποία εισπράττει το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων που δεν αναγνωρίζονται από τον Έφορο Φορολογίας και θέματα που έμμεσα αφορούσαν την ΑΤΑ, τα ενεργειακά και την αύξηση του κόστους της ενέργειας.

Αναμένουμε, είπε ο κ. Δημητριάδης, ότι θα υπάρχει ένα στρατηγικό σχέδιο από πλευράς του Κράτους και ειδικότερα του Υπουργείου Οικονομικών για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Πρόσθεσε ακόμη πως αναμένουν επίσης να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τον μετασχηματισμό γενικότερα της οικονομίας, αλλά και του τρόπου υπηρεσίας της Δημόσιας Υπηρεσίας, ώστε οι συναλλαγές μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και του δημοσίου να γίνονται ηλεκτρονικά και με αυτοποιημένο τρόπο για να μην χάνεται χρόνος, ούτε από πλευράς των ιδιωτών αλλά ούτε και από πλευράς του Κράτους.

Επίσης, σημείωσε, ένα σημαντικό θέμα για τις επιχειρήσεις είναι να ψηφιστεί ο Περί υπόβοήθησης των επενδύσεων Νόμος ώστε να μπορούν να εξασφαλίζονται πολεοδομικές άδειες και για μεγάλα και για μικρά έργα με ταχεία διαδικασία ώστε το αργότερο μέσα σ’ ένα χρόνο να εκδίδονται τέτοιες άδειες.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως τέθηκε και το θέμα του εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης και γενικότερα τέθηκαν εκείνοι οι μετασχηματισμοί που πρέπει να γίνουν στον τόπο, ώστε να Κράτος να δουλεύει αποτελεσματικά και να υποβοηθά τον ιδιωτικό τομέα να δραστηριοποιείται τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Δειτε Επισης

«Να μην χρειαστεί να διακόψουμε την σύμβαση...»Ψάχνουν φως στο τούνελ του δρόμου Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς
Το σκληρό μέτρο που αποφεύγεται και πώς θα παρακολουθούνται οι μισθοί στην οικοδομική βιομηχανία
Τι προνοεί η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία-Αναμένει απαντήσεις μέχρι την Τετάρτη
Στα χέρια των κοινωνικών εταίρων η μεσολαβητική πρόταση Παναγιώτου για την οικοδομική βιομηχανία
Ask Wire: Σταθερές οι τιμές αγοράς και ενοικίασης ακινήτων το β’ τρίμηνο-Έπονται μειώσεις
Επενδυτικές ευκαιρίες προσφέρει η AstroBank
Κρίσιμη μέρα για την οικοδομική βιομηχανία.. Ανοίγει τα χαρτιά του για την συλλογική σύμβαση ο Παναγιώτου
Προσιτή στέγη: Επαναβεβαίωσαν συνεργασία ο Δήμος Λεμεσού και ο ΚΟΑΓ-Στόχος η υλοποίηση ώριμων έργων
Κατοικίες και διαμερίσματα αυτή την βδομάδα από την Altamira Real Estate
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Προσπάθεια εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης για εγλωβισμένους αγοραστές