ΓΕΣΥ και Υπηρεσίες Υγείας: Η ώρα των ασθενών

Η διασφάλιση της διαρκούς αναβάθμισης του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης προς όφελος του συνόλου των πολιτών από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Πολιτεία. Δεν είναι τυχαίο που το σχέδιο ΄Κύπρος το Αύριο’, περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις και σημαντικές επενδύσεις που διασφαλίζουν ένα ανθεκτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα καθολικής πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη στην χώρα.

Στόχος στην Κύπρο αλλά και σε όλη την ευρωπαϊκή οικογένεια παραμένει όπως τα ιατρικά εφόδια είναι διαθέσιμα, οικονομικά προσιτά και καινοτόμα. Οι προσπάθειες είναι διαρκείς ώστε να προστατευτεί καλύτερα η υγεία των πολιτών και να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας.

Τον περασμένο μήνα η νέα Υπουργός Υγείας, Δρ. Πόπη Κανάρη, έδωσε τη δέσμευση ότι το Υπουργείο θα συνεχίσει να στηρίζει απρόσκοπτα και ποικιλοτρόπως την ιατρική και επιστημονική κοινότητα της Κύπρου και πως έχοντας τον ρυθμιστικό και εποπτικό ρόλο, οφείλει να ανασκοπήσει τον τρόπο λειτουργίας του ΓεΣΥ και εκεί και όπου υπάρχουν προβληματικές πρακτικές και διαδικασίες να τις διορθώσει σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Πώς μπορεί, λοιπόν, να βελτιωθεί το ΓεΣΥ και οι Υπηρεσίες Υγείας προς όφελος των ασθενών; Τη δική του απάντηση θα δώσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, Μάριος Κουλούμας. Ο κ.Κουλούμας θα βρεθεί τη σκηνή του 6ου Cyprus HealthCare Conference 2023, το οποίο παρουσιάζει η Remedica, για να μιλήσει για όσα κέρδισε ο ασθενής με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και για όσα χρήζουν, ακόμη, βελτίωσης.

Τα βραβεία, ο εθελοντισμός, η Ομοσπονδία

Ο Μάριος Κουλούμας διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα στην ηλικία των δέκα ετών. Εργάζεται στον δημόσιο τομέα από το 1983 και από το 1993 εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Τα τελευταία είκοσι τρία χρόνια έχει συμμετάσχει ενεργά ως εθελοντής στο κίνημα των ατόμων με ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις και χρόνιων ασθενών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), της οργάνωσης ομπρέλας που εκπροσωπεί τις εθνικές οργανώσεις ασθενών. Είναι διπλωματούχος Εταίρος Έρευνας Ασθενών και Εμπειρογνώμονας Ασθενών.

Υπήρξε ο συντονιστής της ομάδας εργασίας για την εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ενάντια στις Ρευματοπάθειες (European League Against Rheumatism-EULAR) “don’t delay, connect today” - «μην αργείς, συνδέσμου τώρα» και Σύμβουλος Στρατηγικής της Μόνιμης Επιτροπής EULAR PARE. Είναι πρώην πρόεδρος και σήμερα επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ρευματοπαθών Κύπρου (ΣυΡεΚ) και πρώην αντιπρόεδρος και επίτιμο μέλος της European Alliance of Associations for Rheumatology (EULAR). Διετέλεσε αξιωματούχος σε αριθμό οργανώσεων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Έχει βραβευτεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας με την ανώτατη διάκριση της EULAR, Το Βραβείο Αξιέπαινης Προσφοράς. Επίσης τιμήθηκε από την ΜΚΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ με Το Βραβείο Δημοκρατίας 2022. Διετέλεσε μέλος αρκετών εθνικών επιτροπών και πρωτοβουλιών. Σήμερα είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για την Ηπατίτιδα καθώς επίσης διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας μέλος της Επιτροπής του Εθνικού Κέντρου Κλινικής Τεκμηρίωσης και Αριστείας.

Είναι μέλος της Επιτροπής Σπουδών της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του Κέντρου Αριστείας της Βιοτράπεζας και Βιοϊατρικής Έρευνας (CY-Biobank). Συμμετείχε σε πολλά συνέδρια, διασκέψεις, ημερίδες και ερευνητικά προγράμματα τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Το Συνέδριο και η ατζέντα

Το Συνέδριο θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματική πλευρά του Κλάδου. Άλλωστε, οι stakeholder αναζητούν τις νέες εμπορικές ισορροπίες, νέους πελάτες και νέες υπηρεσίες και πηγές εισοδημάτων. Στο σπουδαίο γεγονός θα αξιολογηθούν, ακόμη, οι ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στον τομέα της Υγείας, καθώς υπάρχουν σχεδιασμοί και κινήσεις από επενδυτές τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Κεντρικός πυρήνας του Συνεδρίου θα αποτελέσει το ΓεΣΥ. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Hilton Nicosia, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, θα παρουσιαστούν, εξάλλου, επιτυχημένα case study του εξωτερικού. Στη ατζέντα περιλαμβάνεται επίσης και παράγοντας «ποιότητα» στις Υπηρεσίες Υγείας: Τι εννοούμε με τον όρο, πώς τη μετρούμε και πώς επιτυγχάνεται; Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος.

Στα highlight του γεγονότος είναι οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης: «Η αγορά των φαρμάκων στην Κύπρο» και «Επενδύοντας στον τομέα της υγείας» θα υποδεχτούν τους ειδικούς για συζητήσεις που όπως πάντα προσελκύουν το ενδιαφέρον.

Δηλώστε συμμετοχή και ενημερωθείτε ακόμη για τα ζητήματα στελέχωσης του τομέα της υγείας και της αξιολογήσεις του ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ξεχωριστή συζήτηση που αφορά στην τεχνολογία και τον τρόπο μέσω του όποιου ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες αναβάθμισης.

Ποιους ενδιαφέρει

Το συνέδριο αφορά επαγγελματίες υγείας από όλο το εύρος του τομέα. Ειδικότερα, απευθύνεται σε επαγγελματίες από όλο τον κύκλο υπηρεσιών υγείας καθώς και στα οργανωμένα σύνολα των δικαιούχων. Ανάμεσα σε αυτούς:

  • Ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντός και εκτός ΓΕΣΥ
  • Προσωπικοί και Ειδικοί Ιατροί
  • Γιατροί εκτός ΓΕΣΥ
  • Επιστημονικές Εταιρείες, Κλινικά Εργαστήρια, Διαγνωστικά Κέντρα, Φαρμακευτικές Εταιρείες, Εισαγωγείς και Διανομείς Φαρμάκων, Εταιρείες Ιατρικού Εξοπλισμού
  • Ασφαλιστικές Εταιρείες, Επενδυτές και Δυνητικοί Επενδυτές στον τομέα της υγείας
  • Ασθενείς

Πληροφορίες

Κύριος Χορηγός: Remedica Ltd

Χορηγοί: Cablenet, Hellenic Bank, KPMG

Οργανωτής: ΙΜΗ

Χορηγοί Επικοινωνίας: πόρταλ REPORTER, περιοδικό ΙN Business, Super FM Radio, CBN: Cyprus Business News

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων