Powered by

Η Robinhood θα καταβάλει πρόστιμα 10 εκατ. δολ. για προβλήματα λειτουργίας

Η Robinhood Financial LLC θα καταβάλει έως και 10,2 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα σε διάφορες πολιτείες που σχετίζονται με τις διακοπές λειτουργίας της πλατφόρμας που αντιμετώπισε η εταιρεία τον Μάρτιο του 2020 καθώς και για ελλείψεις που παρουσίασε η διαδικασία ελέγχου και έγκρισής πριν την είσοδο της στο χρηματιστήριο το 2021.

Ο διακανονισμός έρχεται μετά από έρευνα των κρατικών ρυθμιστικών αρχών στην Αλαμπάμα, το Κολοράντο, την Καλιφόρνια, το Ντελαγουέαρ, το Νιου Τζέρσεϊ, τη Νότια Ντακότα και το Τέξας σχετικά με τις διακοπές λειτουργίας της εφαρμογής της Robinhood που απέκλεισαν τους πελάτες από τις συναλλαγές για την αστάθεια που σχετίζεται με την πανδημία, ανέφεραν αρκετές πολιτείες σε μια ανακοίνωση. Η Robinhood συμφώνησε επίσης επί της αρχής πέρυσι να διευθετήσει μια προτεινόμενη ομαδική αγωγή που υποβλήθηκε από πελάτες σχετικά με τις διακοπές λειτουργίας λόγω πανδημίας.

"Η Robinhood απέτυχε επανειλημμένα να εξυπηρετήσει τους πελάτες της, αλλά αυτός ο διακανονισμός καθιστά σαφές ότι η Robinhood πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της τις υποχρεώσεις της όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πελατών της και να διορθώσει αυτές τις ελλείψεις", δήλωσε σε δήλωσή του ο Andrew Hartnett, πρόεδρος της Ένωσης Διαχειριστών Αξιών της Βόρειας Αμερικής, η οποία συντόνισε την έρευνα.

Η Robinhood δεν παραδέχθηκε ούτε αρνήθηκε τα ευρήματα των πολιτειών. Ο Lucas Moskowitz, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος και επικεφαλής των κυβερνητικών υποθέσεων της Robinhood Markets, ανέφερε σε δήλωσή του ότι η εταιρεία ήταν "ευχαριστημένη" για την επίλυση του θέματος.

"Ο διακανονισμός σχετίζεται με ζητήματα του παρελθόντος, τα οποία η Robinhood έχει έκτοτε επενδύσει σημαντικά στη βελτίωση, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης της 24/7 chat και τηλεφωνικής υποστήριξης, της επέκτασης της βιβλιοθήκης μας με εκπαιδευτικό υλικό και της ενίσχυσης του τρόπου με τον οποίο εποπτεύουμε την τεχνολογία μας. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στο να συνεχίσουμε να καταρρίπτουμε τα εμπόδια στις αγορές για όσους προηγουμένως είχαν μείνει εκτός", δήλωσε.

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί