Powered by

ΟΣΙΚΑ: Στο 50%-60% η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής

Στο 50% - 60% κυμαίνεται στην παρούσα περίοδο η επισκεψιμότητα στα κέντρα αναψυχής παγκύπρια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φύτο Θρασυβούλου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα αυξηθεί και θα αγγίξει το 80% από τις αρχές Μαΐου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως η τουριστική περίοδος άρχισε και ότι κατά τις μέρες των εορτών αναμένεται ότι θα υπάρχει αρκετή κίνηση στα κέντρα αναψυχής.

Είπε, εξάλλου, ότι σχεδόν όλα τα κέντρα αναψυχής έχουν τεθεί σε λειτουργία εκτός από κάποια στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου, που θα λειτουργήσουν από την 1η Μαΐου.

Ο κ. Θρασυβούλου κάλεσε τους εγχώριους επισκέπτες να ταξιδέψουν σε όλη την Κύπρο, έτσι ώστε να αναζωογονήσουν και εκείνοι με την παρουσία τους την επισιτιστική και γενικότερα την τουριστική βιομηχανία, αλλά και τα μέλη του Συνδέσμου της ΟΣΙΚΑ να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος δήλωσε πως ο νέος Υφυπουργός Τουρισμού ετοιμάζεται να προωθήσει το νέο νομοσχέδιο των κέντρων αναψυχής. Η Ομοσπονδία, σημείωσε, σε συσκέψεις με τους νέους Υπουργούς προσπαθεί να προωθήσει προς επίλυση τα προβλήματα του κλάδου.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ αναφέρθηκε σε εκκρεμότητες σε νομοθεσίες και κανονισμούς λειτουργίας που καταστούν δύσκολο το έργο της λειτουργίας των κέντρων αναψυχής.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι με την νέα κυβέρνηση και τη νέα τουριστική περίοδο θα μπορέσουν να λειτουργήσει το one shop stop ούτως ώστε οι επιχειρήσεις να εξασφαλίζουν τις άδειες λειτουργίας τους από ένα χώρο και όχι από διάφορες υπηρεσίες, που είναι χρονοβόρο.

Είπε ακόμη πως εκκρεμούν οι συλλογικές συμβάσεις.

Δειτε Επισης

Κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Πήγασος από την Exxon Mobil-Ανάβει το πράσινο φως για τα 125 εκατ. για GSI η ΡΑΕΚ
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»
CBN Young Dragon Awards: Ξεκίνησε το open call για τις υποψηφιότητες-Πού και πώς μπορούν να υποβληθούν