Σε νέα εποχή η KEAN με εξαγορά από bbf

Έπειτα από 74 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, η ΚΕΑΝ, επιβεβαιώνει ότι ήρθε σε κατ’ αρχή συμφωνία με την εταιρεία bbf για την πώληση των μετοχών της εταιρείας.

Η αγορά της ΚΕΑΝ, σηματοδοτεί τη δυναμική της παρουσία στο παρόν και προδιαγράφει τη δυναμική της πορεία στο μέλλον.

«Μια πορεία, η οποία θα στηριχτεί στις αξίες της εταιρείας, οι οποίες αποτελούν την ηθική της πυξίδα στον τρόπο που λειτουργεί και προσφέρει στην κοινωνία της Κύπρου, και που συμβάλουν στη μακροχρόνια πορεία της, μέχρι σήμερα», σημειώνεται σε ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, όλα τα κεκτημένα του προσωπικού θα συνεχίσουν να ισχύουν, καθώς και η απασχόληση όλων.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία υπόκειται σε έλεγχο δέουσας επιμέλειας και αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες.

«Δέσμευση όλων στην ΚΕΑΝ, ιδιοκτήτων, διευθυντών και προσωπικού είναι να συνεχίσουμε τη διαχρονική μας αποστολή. Να προσφέρουμε στη χώρα μας, με αφοσίωση και αγάπη, όπως πάντα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η KEAN.

Η KEAN Soft Drinks Ltd ιδρύθηκε το 1949 από τον χημικό Τάκη Χριστοδούλου, με σκοπό την παραγωγή χυμών από κυπριακά εσπεριδοειδή. Σήμερα διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο, που περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Αφρική και τις ΗΠΑ.

Η KEAN ήταν η πρώτη εταιρεία, που παρήγαγε το 1981 χυμούς σε συσκευασίες TetraPak στην Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια προχώρησε στην ενσωμάτωση νέων προϊόντων στον όμιλό της μέσω της KEAN Trading Division, των θυγατρικών εταιρειών της KEAN Food Link Ltd και της KFL Logistics Ltd. Μέσω αυτών παρέχονται στο λιανικό εμπόριο και στον τομέα HORECA της κυπριακής αγοράς κατηγορίες προϊόντων ξηράς αποθήκευσης, συντήρησης και κατάψυξης. Η εταιρεία έχει ετήσιο τζίρο 40 εκατ. ευρώ, εργοδοτεί 197 άτομα και εκπροσωπεί τα brands: KEAN, KEANITA, Vimto, Seltzer, Pomilori, Heinz, Amoy, HP Sauces, Farley’s Lea & Perrins, Κρι Κρι, Kristi, Vici, KG Foods, Berly’s, Korfest, Olympos, Αγρόκηπος Χαλβατζή, Calvo, Pellito Nuts, Go Tan, Χυμοί ZΩΗ και Λαγάκης.

Τονίζεται ότι, μεταξύ άλλων, η bbf (build better future) ανέλαβε την αναβίωση του θρυλικού ξενοδοχείου, Βερεγγάρια, στον Πρόδρομο.

Το bbf (build better future) του Ομίλου Prime Property είναι αφιερωμένο στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη βιώσιμων μελλοντικών χώρων διαβίωσης σε διεθνή κλίμακα.

Στο χαρτοφυλάκιο premium και αειφόρων χώρων διαβίωσης της εταιρείας συγκαταλέγονται, ανάμεσα σε άλλα, τα προσφάτως ολοκληρωμένα Sky Tower και Eden Rock της Λεμεσού.

Εξάλλου, η bbf:, μια από τις κορυφαίες κυπριακές εταιρίες ανάπτυξης γης και ακινήτων υψηλών προδιαγραφών, επεκτάθηκε στην ελληνική αγτορά.

Δειτε Επισης

Κίνα: Άλμα 26,7% στις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στο τετράμηνο
Jumbo: Αυξημένες κατά περίπου 3% οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο το πρώτο τετράμηνο
Νέο νομικό πλαίσιο ελέγχου εγκαταστάσεων υγρών πετρελαιοειδών-Η τροποποιητική νομοθεσία
Ροδόσταγμα Αγρού: Συνεχίζεται η εξέταση του φακέλου ως προϊόντος προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης
Το ταξίδι της Philip Morris για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο... Το ESG και το αποτύπωμά της στην Ευρώπη
Άδειες σε 16 Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) για μοτοσυκλέτες-Αρχίζει η λειτουργία τους
Ανεβαίνουν ξανά οι τόνοι στον τομέα της παραγωγής χαλλουμιού-Σημείο τριβής η ποσόστωση
Στις 4 Ιουνίου η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για το χαλλούμι
Γλύκανε ο καφές... Ανάμεσα στις χώρες με μείωση της τιμής του η Κύπρος
Μακρύς ο...δρόμος για την ηλεκτροκίνηση στην Κύπρο-Από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων