J. Χριστοδούλου: Να ονειρεύεστε, να δουλεύετε σκληρά και να μην τα παρατάτε ποτέ

Μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον έστειλε στις νέες και στους νέους της Κύπρου, ο John Χριστοδούλου. Ο επιχειρηματίας προκάλεσε τη συγκίνηση όλων, σε μια τοποθέτησή του στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως «έχω μάθει να δίνω, όχι επειδή έχω πολλά σήμερα, αλλά επειδή ξέρω πώς είναι να έχεις πολύ λίγα». Το να μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και να προσφέρει, του δίνει, δηλώνει, μεγάλη ικανοποίηση.

Λίγες μόλις ώρες πριν από τη διεξαγωγή της τελετής βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού LOVE CYPRUS, τη νέα πρωτοβουλία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος ‘Yianis Christodoulou Foundation’, ο επιχειρηματίας στέλνει στους μαθητές και τις μαθήτριες του τόπου ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «Να ονειρεύεστε, να δουλεύετε σκληρά και μην τα παρατάτε ποτέ».

Ο κ.Χριστοδούλου, ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: “Σήμερα θα ανακοινώσουμε και θα βραβεύσουμε τους νικητές του διαγωνισμού LOVE CYPRUS, στόχος του οποίου ήταν να δώσει στους μαθητές και στις μαθήτριες των δημοσίων σχολείων την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους δεξιότητες, για την προώθηση του πολιτισμού και των παραδόσεων της Κύπρου στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του νησιού. Το χρηματικό έπαθλο θα διατεθεί για την υλοποίηση έργων υποδομής, καινοτομίας και αγορά εξοπλισμού από τα σχολεία που θα βραβευθούν».

Ακολούθως είπε: «Μέσω του Yianis Christodoulou Foundation, μεταξύ άλλων, θα ήθελα να ενδυναμώσω τους νέους ώστε να παλέψουν για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλω να τους παρακινήσω να κάνουν μεγάλα όνειρα, να δουλεύουν σκληρά και να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρά τους, ακόμα κι αν αυτά δεν πετύχουν από την πρώτη φορά».

«Η παροχή ευκαιριών σε όλα τα παιδιά και τους νέους να επιδείξουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους, ενθαρρύνοντάς τους παράλληλα να συμμετέχουν ενεργά σε κοινούς σκοπούς, έχει ιδιαίτερη σημασία», συμπληρώνει. Οι νέοι, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να οραματίζονται ένα θετικό και συναρπαστικό μέλλον που να τους προσφέρει ελπιδοφόρες προοπτικές, μέσα από τις οποίες θα προσδιορίσουν τις δικές τους ατομικές ιδιότητες και τα ταλέντα, ώστε να επιτύχουν στη μετέπειτα ζωή τους.

Στη συνέχεια εξήρε τη σημασία που διαδραματίζει η εκπαίδευση και η οικογένεια:

«Πιστεύω ότι η εκπαίδευση και η οικογένεια είναι οι δύο σημαντικότεροι παράγοντες που μπορεί να επιφέρουν αλλαγές στον κόσμο. Παρέχοντας τη στήριξή μας σε παιδιά που έχουν ανάγκη, αναβαθμίζοντας το μαθησιακό τους περιβάλλον και εμπλουτίζοντας τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται, μπορούμε να προωθήσουμε καλύτερα την ένταξη και συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς στης ζωής», είπε χαρακτηριστικά.

Και καταλήγει: «Έχω μάθει να δίνω, όχι επειδή έχω πολλά σήμερα, αλλά επειδή ξέρω πώς είναι να έχεις πολύ λίγα. Το να μπορώ να επιστρέψω στην πατρίδα μου, την Κύπρο, και να προσφέρω κάτι ουσιαστικό, μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση, αλλά αποτελεί παράλληλα και μεγάλο κίνητρο για μένα. Μέσω του Φ.Ι. Yianis Christodoulou Foundation, δίνουμε απλόχερα ώστε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες που θα επιτρέψουν στις μελλοντικές γενιές να προοδεύσουν!»

Ο διαγωνισμός

Μια μεγάλη γιορτή αγάπης, μουσικής και επιβράβευσης αναμένει το κοινό που καταφθάνει εντός ολίγης ώρας στο Monte Caputo, όπου το ίδρυμα θα βραβεύσει τους νικητές και τις νικήτριες του διαγωνισμού LOVE CYPRUS. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός θα ανεβάσει τη διάθεση ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες του.

Η τελετή βράβευσης έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και σημαντικών επισκεπτών από το εξωτερικό, οι οποίοι θα παραστούν και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την εκδήλωση, ώστε να δουν από κοντά την Κύπρο με διαφορετικά μάτια – με τα μάτια των παιδιών! Συγκεκριμένα, πέραν των 40 εκλεκτών επισκεπτών από το Μονακό, έχουν βάλει ψηλά στην ατζέντα της ολιγοήμερης επίσκεψης τους στην Κύπρο, την τελετής βράβευσης του μαθητικού διαγωνισμού.

Στην παρουσία της Πρώτης Κυρίας, Υπουργών, Πρέσβεων και γνωστών επιχειρηματικών από Κύπρο και Μόνακο, ο Γιάννης Χριστοδούλου θα προβεί σε ομιλία ενώ στη συνέχεια θα γίνει η απονομή των επάθλων συνολικής αξίας €180.000 στα σχολεία που οποία υπέβαλαν τα έργα τους με ατομικές ή ομαδικές δημιουργίες και ξεχώρισαν.

Η νέα πρωτοβουλία του Φ.Ι. ‘Yianis Christodoulou Foundation’ έδωσε ευκαιρίες για προώθηση της δημιουργικότητας ανάμεσα στον μαθητικό κόσμο με στόχο την αναβάθμιση των σχολείων τους, γεγονός που κέντρισε την προσοχή νεαρών δημιουργών.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα η μεγάλη εκδήλωση του επιχειρηματία Γιάννη Χριστοδούλου

Δειτε Επισης

Συνεργασία ΤΕΠΑΚ και Energame-Στόχος να γεφυρωθεί το χάσμα ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας
Κορυφαίοι ομιλητές στον τομέα της ογκολογίας και της ανακουφιστικής φροντίδας σε επιστημονικό συνέδριο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου
Υπέγραψαν MoU και ενώνουν δυνάμεις για έλευση νέων επενδύσεων στην Κύπρο ΧΑΚ και Invest Cyprus
Διάλεξη του διακεκριμένου επιχειρηματία John Christodoulou στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Δράσεις από CNP Ασφαλιστική και Αστυνομία Κύπρου για καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας
Απονομή υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc. για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025(pics)
Primetel Business Networking Event: Συνάντηση κορυφής του κυπριακού επιχειρείν
Οι ομιλητές του 15ου Συνταξιοδοτικού Φόρουμ
Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Αναγνωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων