ΠτΔ: Η Κύπρος θα παραμείνει αξιόπιστο επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο

Τη βούληση της Κυβέρνησης του να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευτεί το όνομα της Κύπρου ως ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό και επενδυτικό κέντρο, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετέχει στις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ, στους Δελφούς.

Στον χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Invest Cyprus, που έλαβε χώρα στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις αντοχές και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κυπριακής οικονομίας, τονίζοντας ότι παρά τη δύσκολη διεθνή οικονομική κατάσταση, οι ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας της Κύπρου συνεχίζουν να αυξάνονται.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο για την οικονομία, μέχρι το 2035, που στοχεύει στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στην προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και η ενέργεια.

Επεσήμανε, επίσης, τα σημαντικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ναυτιλιακού κέντρου, και υπογράμμισε τις υποδομές που διαθέτει η κυπριακή ναυτιλία.

christodoulidesinvestcyprus2

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του τουρισμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι αναπτύσσεται ραγδαία και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

Για τον τομέα της Ενέργειας, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι αναπτύσσεται, με την ανακάλυψη σημαντικών αποθεμάτων υδρογονανθράκων κάτι που παρέχει ευκαιρίες για επενδύσεις στους τομείς των υποδομών και των υπηρεσιών.

«Η Κυβέρνηση μας πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα, ωστόσο έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης με τολμηρές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, κεφαλαιοποιώντας πλήρως την έρευνα και την τεχνολογία αξιοποιώντας το ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε ότι μια από τις κυριότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης του είναι η προώθηση μιας συνολικής φορολογικής μεταρρύθμισης που στοχεύει στη μείωση του διοικητικού βάρους στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, διατηρώντας την ίδια ώρα την ελκυστικότητα του συστήματος.

Αναφερόμενος στην πράσινη ανάπτυξη, ο Πρόεδρος είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία υιοθετεί πλήρως τη σχετική Συμφωνία της ΕΕ, με την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προσθέτοντας ότι παράλληλα η Κυβέρνηση προωθεί σειρά δράσεων για την ομαλή ψηφιακή μετάβαση, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες της χώρας να διατηρήσει ένα ευνοϊκό για τις επιχειρήσεις περιβάλλον.

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τους ισχυρούς δεσμούς της χώρας με κράτη της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, όπως και με τις ΗΠΑ, με τους οποίους η Κύπρος διαθέτει στρατηγική σχέση. Εχουν, πρόσθεσε, ενισχυθεί οι σχέσεις μας και με την Ιαπωνία, αλλά και με την Ινδία, την οποία, όπως είπε, προτίθεται να επισκεφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τη συμμετοχή και ομάδας επιχειρηματιών.

Δειτε Επισης

AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition