Υπογραφή μνημονίου μεταξύ Cyprus Integrity Forum - Αστυνομίας Κύπρου

Το Cyprus Integrity Forum ανακοινώνει την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με την Αστυνομία Κύπρου, που έγινε στο Αρχηγείο της Αστυνομίας στις 26 Απριλίου 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντιπροσωπεία του CYPRUS INTEGRITY FORUM συζήτησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου και τον διευθυντή της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου κ. Παναγιώτη Κουντουρέσιη για την πολυεπίπεδη συνεργασία που αναμένεται μεταξύ των δύο οργανισμών, ειδικά σε θέματα εκπαίδευσης και ενημέρωσης των φοιτητών της Αστυνομικής Ακαδημίας και κατ’ επέκταση των στελεχών της Αστυνομίας Κύπρου.

Ο κ. Σκανδάλης, πρόεδρος του Δ.Σ. του CIF, σημείωσε ότι πρωταρχικός ρόλος του οργανισμού είναι το κτίσιμο της γνώσης σε θέματα διαφάνειας, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας αλλά και ευρύτερα του Κράτους. Ανέφερε ότι με την γνώση και εμπειρία που διαθέτει ο οργανισμός αλλά μέσα από τη συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Διαφάνεια (Transparency International), μπορεί και θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες της Αστυνομίας Κύπρου για τεχνοκρατική γνώση του Σώματος αλλά και για την ανάπτυξη κουλτούρας σε θέματα ηθικής και διαφάνειας, ενισχύοντας το εκπαιδευτικό πλάνο όπως επίσης και τις υπόλοιπες δράσεις και εκδηλώσεις της Αστυνομίας Κύπρου.

Ο Αρχηγός ευχαρίστησε το Cyprus Integrity Forum για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, εκφράζοντας την επιθυμία όπως αυτή η συνεργασία ξεκινήσει να υλοποιείται άμεσα. Εξέφρασε επίσης και την ετοιμότητα του Αστυνομικού Σώματος να στηρίξει το σημαντικό έργο του Cyprus Integrity Forum για προώθηση της διαφάνειας.

Στη φωτογραφία, από αριστερά:

  • Kος Μάριος Σκανδάλης, Πρόεδρος Δ.Σ. CIF
  • Κος Στέλιος Παπαθεοδώρου, Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρου

Δειτε Επισης

Στη Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου το βραβείο Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού GOLD: The Shipping Forecast
Αντώνης Ρέμος-Ελένη Φουρέιρα: H συναυλία της χρονιάς στις 15 Ιουνίου στο Nammos Limassol
Πάνος Πέτρου: Αυτοί είναι οι στρατηγικοί στόχοι για διασφάλιση της ποιότητας στο ΓεΣΥ
Peter Moll: Οι υπηρεσίες cloud αλλάζουν τον τομέα της υγείας
Ξεκινά ο κύκλος δωρεάν διαδικτυακών εκπαιδεύσεων του #YouthEmpowered της Coca-Cola HBC Κύπρου
Ο αντιπρόεδρος του ΠΔΣ Νικόλας Τσαρδελλής μέλος της επιτροπής οικονομικών θεμάτων του CCBE
Εννέα καταξιωμένες σχεδιάστριες μόδας παρουσιάζουν μια σύγχρονη απόδοση της παραδοσιακής κυπριακής ενδυμασίας
Ρεκόρ παραγγελιών λουλουδιών μέσω Wolt για την Ημέρα της Μητέρας
Το Hope For Children τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά